˝Mlade nade˝ pobjednici Općinske lige neformalnih grupa djece za 2012 god.

U okviru podrške Općine Tuzla koja se odnosi na dječiji i omladinski sport u 2012. godini Sportski savez općine Tuzla organizovao je „Otvoreno prvenstvo Tuzla 2012“ za neformalne grupa u malom nogometu za djecu uzrasta od 10 do 12 godina koja je održana od 08.09. do 30.09.2012. godine na malonogometnom stadionu „Pannonica“ Slana Banja. Pokrovitelj Lige je Općina Tuzla a sponzor JKP „Pannonica“ DOO Tuzla.

Održavanjem Lige u ovom periodu Sportski savez je dao svoj doprinos obilježavanju 2. Oktobra, dana oslobođenja Tuzle, koji je jedan od posebnih datuma iz istorije Općine Tuzla.

Liga neformalnih grupa je takmičarski program koji je imao za cilj popularizaciju sporta i promociju pozitivnih društvenih vrijednosti kod djece, koja u ovom uzrastu nisu uključena niti u jedan sistem takmičenja, te na ovaj način stiču dragocjeno takmičarsko iskustvo, stiču nova poznanstva i svrsishodno provode svoje slobodno vrijeme.

Utakmice Općinske lige neformalnih grupa u malom nogometu igrale su se po jednostrukom bod sistemu (sistem svako sa svakim).

Na „Otvorenom prvenstu Tuzle-2012“ učestvovalo je 9 ekipa sa oko 150 dječaka.
Odigrano je 37 utakmica na kojima je postignuto ukupno 302 gola što dovoljno govori koliko se atraktivan i zanimljiv nogomet igrao na terenu „Pannonica“.

Svečani ceremonijal dodjele priznanja upotpunjen je odigranjem dvije revijalne utakmice između „Teletabisa“ – „Crveno Crni“ 3 : 5 te utakmice „Mlade Nade“ – „Colibri“ 6 : 2.

Najbolje plasiranim ekipama u malom nogometu, „MLADE NADE“ za 1.,

„COLIBRI“ za 2. i

„TELETABISI“ za 3. mjesto

uručeni su pehari i diplome, te certifikate igračima iz svih ekipa koje su sudjelovale u Ligi.

Osim toga, dodjeljeni su prigodni trofeji najboljim pojedincima. Eldar Pirić proglašen je najboljim golmanom iz ekipe „MLADE NADE“ dok je najbolji strijelac sa 18 golova Bakir Hukić iz ekipe „TELETABISI“.

Panonika.ba