˝Panonski dječiji festival˝ u petak 30.08.2019. godine

U okviru granta “Ljeto u Tuzli” 2019 finasiranog od strane Grada Tuzle, Udruženje “Zemlja djece u BiH” realizuje jednodnevni događaj pod nazivom “Panonski dječiji festival” koji podrazumijeva skup edukativno-zabavnih aktivnosti za djecu, mlade i odrasle, a koji će biti realizovan u petak,30.08.2019.godine, u periodu od 11h – 14h unutar kompleksa Panonskih jezera u Gradu Tuzli.

Cilj manifestacije je promocija turističkog potencijala te kulture i tradicije Grada Tuzle posjetiocima Panonskih jezera kroz edukativno – zabavne aktivnosti.

Pravo učešća na kreativnim radionicama izrade nakita sa motivima grada, učenja osnova sviranja gitare i afričkih bubnjeva, male škole sporta vođene od strane stručnog lica, kao i facepaintinga za, imaju svi zainteresirani posjetioci Panonskih jezera u potpunosti besplatno.

Manifestacija za cilj ima i socijalizaciju i uljepšavanje cjelodnevnog boravka posjetiocima jedinstvene “oaze” u centru grada i jedinog slanog jezera u Europi.

Događajem je planirano obuhvatiti oko 200 učesnika, djece, mladih i odraslih-posjetilaca koji će pored uživanja raznovrsne dobrobiti koje pruža kompleks Panonskih jezera moći se dodatno zabaviti kroz aktivnosti pomenute manifestacije.

Organizatori su istakli i važnost podrške koju Grad Tuzla pruža Udruženju “Zemlja djece u BiH” pri realizaciji aktivnosti ovoga projekta te dugogodišnju nesebičnu podršku JKP “Pannonica” doo Tuzla.

Panonika.ba