1. TUZLANSKI PLIVATON 2011 – U TUZLI, ZA TUZLU, ZBOG TUZLE

Donacijom od samo 1 KM mjesečno (10 KM godišnje) postajete Prijatelj Fondacije, a godišnjom donacijom od 50 KM i više,  postajete član KLUBA DONATORA TUZLE.

ili da bude interesantnije…

panonikaTimovi plivača, mladi, stari, volonteri i simpatizeri, će na TUZLANSKOM PLIVATONU plivati za društveno korisne ciljeve, promociju plivanja i zdravog načina života i uvećanje nezavisnih fondova za Tuzlu iz kojih FTZ podržava lokalne projekte od 2004!

Cilj svakog plivačkog tima je isplivati što više metara za 40 minuta. Oni koji žele podržati plivački tim, određuju donaciju koju žele dati za svaki isplivani metar (npr. 1metar = 0,01KM; 0,05KM; 0,1KM; 0,5KM) ili se može odlučiti za konačni iznos male donacije bez obzira na isplivane dužine.

FOND ZA GRAĐANSKE INICIJATIVE (Cilj:podrška akcijama za dobrobit zajednice),

·                    FOND ZA MLADE (Cilj: podrška projektima za djecu i mlade),

·                    FOND SOLIDARNOSTI (Cilj: pomoć ranjivim grupama i sugrađanima u stanju nevolje),

·                    FOND ZA OBRAZOVANJE (Cilj: podrška programima neformalnog obrazovanja).

plivatonAko plivački tim uspije pridobiti npr. 20 simpatizera, koji će donirati samo 2 pf za 1svaki isplivani metar, to znači da će za isplivanih 1000 metara dobiti 20 KM od svakog simpatizera (ukupno 400 KM!) za podršku društveno-korisnom fondu ili projektu! Spiskovi plivača će uskoro biti objavljeni na ovoj stranici. Spiskovi plivača – uskoro!!!!

POKROVITELJ: Općina Tuzla – Ljeto u Tuzli

PARTNERI: Pannonica Tuzla, Plivački klub Zmaj-Alpamm, Udruženje građana AGORA i Organizacijom za djecu i mlade Osmijeh za Osmijeh

SPONZORI: Mikrokreditna fondacija Partner, Colloseum, Damfis Šped, Umel Dalekovodmontaža, Intersport

MEDIJSKI POKROVITELJI: RTV TK, Kameleon, Vesta radio, tip.ba, tuzlarije, infobar.

Preko 50 volontera FTZ, predstavnika udruženja, škola i firmi iz Tuzle, Prijatelja FTZ će pripremiti dobru atmosferu, zabavu  i igre na vodi za sve revijalnom dijelu, a posebno će se promovirati inicjative Prijatelji FTZ  i Klub donatora Tuzla.

PLIVAJMO ZAJEDNO U TUZLI, ZA TUZLU, ZBOG TUZLE – Gradimo zajedno budućnost TUZLE

 tim Fondacije tuzlanske zajednice

Panonika.ba