Održana manifestacija “Bosanski lonac na novinarski način”, Panonska jezera 20.05.2017.

Novine Glas TK u suorganizaciji sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona i JKP “Pannonica” d.o.o Tuzla organizovale su u subotu 20.05.2017. godine tradicionalnu manifestaciju “Bosanski lonac na novinarski način“. Radi se o druženju/takmičenje novinara u kuhanju bosanskog lonca na ”novinarski način”.

Učesnicima u takmičenju obezbjeđena su sredstva i namirnice potrebne za pripremanje lonca, a novinari po slobodnoj procjeni mogu donijeti dodatne začine.

Nakon cjelodnevnog druženja uz mirise deset bosanskih lonaca i zvuke harmonike, stručni žiri, proglasio je tri najbolje ekipe. Najbolji prema mišljenju žirija bili su Vidiportal.ba. Na drugom mjestu bila je ekipa RTV Lukavac, a trećeplasirani su iz ekipe lukavačkog sajma „List“. Za četvrto mjesto, žiri je ove godine imao muke. Nakon nekoliko probanja pripremljenih jela, ekipa Radio Gračanice zauzela je četvrto mjesto. Pobjedničkim ekipama uručene su vrijedne nagrade: rafting na Neretvi, kupon bon u Slanoj banji, poklon paketi sponzora manifestacije. Ostalim učesnicima dodjeljene su zahvalnice, kao i poklon paketi.

Manifestacija, osim druženja novinara, ima za cilj i promociju turističkih potencijala i predstojeće sezone na slanim jezerima, ali i gastronomske ponude ovog područja.