DM kampanja “Djeca sunca” na Panonskim jezerima 20. jula

Već treću godinu kompanija dm sprovodi kampanju “Djeca sunca” s ciljem informisanja i educiranja javnosti o pravilnoj zaštiti od štetnog uticaja sunca i o prevenciji bolesti kože. Kako bi što veći broj građana potakao na odgovorno ponašanje na suncu, DM i ovog jula na bosanskohercegovačkim kupalištima organizuje besplatne dermatološke preglede pod nazivom “Sunce, ti i ja…”.

Ova inicijativa je do sada izazivala pozitivne reakcije u javnosti, a da za njom postoji potreba pokazuje i podatak da je od ukupno 280 osoba koje su pregledane prošle godine svaka šesta upućena na dalje pretrage radi uočenih promjena na koži. Broj lokacija pregleda raste iz godine u godinu, a time i broj posjetilaca koji sudjeluju u akciji.

Ove godine pored javnih bazena i kupališta u Tuzli, Sarajevu i Banja Luci, po prvi put obuhvaćene su i neumske plaže.

DERMATOLOŠKI PREGLEDI U TUZLI ODRŽAT ĆE SE NA PANONSKIM JEZERIMA U NEDJELJU 20.7.2014, OD 12:00 DO 17:00 SATI. Termin je prvobitno bio zakazan za 12.7. te je pomjeren radi lošeg vremena.

Preglede će vršiti specijalisti Dermatološkog društva, a posebna pažnja bit će poklonjena najmlađim posjetiocima i njihovim roditeljima kako bi se uputili da od malih nogu vode brigu o pravilnoj zaštiti. Da bi dan na suncu protekao bez crvenila i opekotina bit će podijeljene narukvice s indikatorom UV zračenja, a za sve prisutne pripremljeno je obilje zabave i atraktivne igre namijenjene svim generacijama. Najmlađi će se družiti s klaunom, dok odrasle očekuje aerobik u vodi i igra “Čovječe ne ljuti se” sa figurama živih igrača.