Državno prvenstvo u UNIFIED nogometu u muškoj i ženskoj konkurenciji 22.09.'12

Specijalna Olimpijada u BiH u subotu 22. septembra na terenu Pannonice sa umjetnom travom na Slanoj Banji u Tuzli obilježila je Dan Eunice Kennedy Shriver“ održavanjem „Državnog prvenstva u UNIFIED nogometu u muškoj i ženskoj konkurenciji“ čiji je tehnički organizator bilo Udruženje „MAJKE HENDIKEPIRANE DJECE TK“ koje ove godine proslavlja svoj 17. rođendan.

Takmičenju se odazvalo 11 ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine, a takmičenju su prisustvovali predstavnici opštinskih i kantonalnih institucija.

Takmičenje pod sloganom „IGRAJ UNIFIED – ŽIVI UNIFIED“ je ovogodišnja poruka EKS DAY koju su na najbolji način promovisali ŽNK Salt City iz Tuzle i Međunarodna osnovna škola iz Tuzle koje su zajedno nastupali na ovako velikom takmičenju i doprinijeli uključivanju osoba sa intelektualnim teškoćama u društvene tokove.

Već početkom narednog mjeseca u Sarajevu će se održati takmičenje „SPORTSKE IGRE OAZE I SPECIJALNE OLIMPIJADE U BIH“ na kojima će nastupiti preko 500 učesnika iz BiH, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, čime će se još jednom ukazati na značaj uključivanja osoba sa intelektualnim teškoćama u sportske programe i takmičenja.

 

 

 

Panonika.ba