ELEMENTAL Live@Panonika/25.6.2022.

ELEMENTAL Live @ Panonika Tuzla
SUBOTA 25.juni 2022.godine/20 sati
Ulaznice: predprodaja 10 KM, na dan koncerta 15 KM
Prodaja ulaznica od ponedeljka 6.juna ( 08h-20h.) na blagajnama sve tri ulazne kapije Panonike.
Powered by CARLSBERG
Elemental je jedan od najpopularnijih hip hop sastava u Hrvatskoj i regiji. Organski hip hop / rap s funkom, soulom, jazzom, reggaeom i rockom, realistični i koncizni tekstovi o društvu i pojedincu te produkcija u skladu sa svjetskim trendovima, zajedno čine da su njihovi albumi i koncertni nastupi u samom vrhu regionalne scene. Iskrenost, beskropomisni stihovi i činjenica da svoju glazbu ne smatraju proizvodom, već umjetničkim izrazom, učinili su Elemental glasnogovornicima mlade generacije koja krittički promatra svijet oko sebe.
Bend je osnovan 1998., a jezgru benda čine vokali i tekstopisci Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot koji su svoja prva dva albuma izdali u tradicionalnoj hip hop formi. Na koncertnim nastupima od ranih dana nastupali su s instrumentalistima, a od 2004. oni sudjeluju i na albumima. Današnju postavu Elementala čine gitarist Erol Zejnilović, klavijaturist Davor Zanoški, basist Konrad Lovrenčić, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.
Osim osam izvanrednih studijskih albuma, brojnih singlova, videospotova i hitova, Elemental je iznimno popularan koncertni bend koji nastupa diljem regije, od sportskih dvorana i velikih festivalskih bina do intimnih klubova. Među njima se ističu veliki zagrebački koncert u Domu sportova te zajednički nastup s Marčelom u beogradskoj Hali sportova. Svirali su na svim relevantnim festivalima u regiji: INmusic Festival, Terraneo, Schengenfest, EXIT Festival, Outlook Festival, Love Fest, Lake Fest, Taksirat Festival, Mostar Summer Fest, OK Fest. U svojoj karijeri odsvirali su preko 1000 koncerata, a jedan od najznačajnijih je onaj prije Amy Winehouse u Beogradu ispred 20.000 ljudi te na Belgrade Beer Festu ispred 40.000 ljudi.
Pored nekoliko koncerata u Klubu Palma Dom Mladih, zadnji put smo ih gledali i slušali na Festivalu Kaleidoskop 2019, kada su fantastičnom svirkom ( bez tonske probe) zatvorili 11. izdanje najvećeg tuzlanskog muzičkog festivala.
U subotu 25.juna, ponovo ih gledamo u fantastičnom koncertnom prostoru ljetne bašte VRTIĆ prvog jezera Panonike.