Festival za djecu i mlade “I ovo je Tuzla”

U okviru Ljeta u Tuzli, Udruženje “Zemlja djece u BiH” organizovat će u srijedu 12.08.2015. godine, jednodnevni festival za djecu i mlade pod nazivom “I ovo je Tuzla”. Festival će se održati u periodu od 10,oo do 14,oo sati.

Prisutni klinci učestvovat će su aktivnostima kao što su “mala škola slikanja”, kreativni kutak, muzički kutak u kojem će učiti osnove sviranja na gitari i afričkim bubnjevima, kao i aktivnost “švare”, gdje će posebnim bojama za lice iscrtavati različiti motive na dječijim licima.

Cilj nam je da sagledamo  mišljenja i percepciju djece vezano za potencijale lokalne zajednice, te da postanu svjesni vrijednosti istih, kao i važnosti njegovanja i očuvanja istih. Na ovaj način će djeca i mladi usvojiti vještine izrade rukotvorina kao i tehnika slikanja, te će postati promotori prirodnih i kulturnih bogatstava kojima obiluje naš grad – ističu organizatori.

Sve navedene društvene, edukativne i kreativne aktivnosti će djeci pružiti mogućnost socijalizacije i integracije, razvijanja specifičnih vještina, a sve protkano temom „kulturna i turistička bogatstva Tuzle“. Radovi, odnosno suveniri nastali tokom kreativnih radionica bit će distribuirani posjetiocima, targetirajući turiste koji su u posjeti našem gradu. Od crteža nastalih tokom „male škole slikanja“ napravit će se izložba koji će pokazivati ljepote grada Tuzle.

Panonika.ba