Mali nogomet – ˝Otvoreno prvenstvo Tuzle – 2012˝

U okviru podrške Općine Tuzla koja se odnosi na dječiji i omladinski sport u 2012. godini Sportski savez općine Tuzla organizuje „Otvoreno prvensvo Tuzle-2012“ za neformalne grupe u malom nogometu za djecu uzrasta od 10 do 12 godina (rođeni 2000. godine i mlađi).

Otvoreno prevenstvo neformalnih grupa se održava u periodu od 08.09. do 07.10.2012. godine. na malonogometnom stadionu „Panonica“ Slana Banja.

Organizator je Sportski savez općine Tuzla a pokrovitelj je Općina Tuzla.

Posebnost ovog projekta ogleda se u tome da se isti organizuje u povodu 2. Oktobra, dana oslobođenja Tuzle, koji je jedan od posebnih datuma iz istorije Općine Tuzla.

Liga mladih nada ima za cilj popularizaciju sporta i promociju pozitivnih društvenih vrijednosti kod djece, koja u ovom uzrastu nisu uključena niti u jedan sistem takmičenja, te na ovaj način stiču dragocjeno takmičarsko iskustvo i nova poznanstva i svrsishodno provode svoje slobodno vrijeme. Poziv za učešće na turniru je otvoren do 5. septembra 2012. godine, a zainteresovane ekipe (voditelji ekipa sa spiskom i rodnim listom igrača) se mogu prijaviti na tel/fax 035-315-440 ili koordinatoru takmičenja Nevzetu Aliću na broj telefona 061/194-218.

Organizator je obezbjedio pehare za tri najbolje plasirane ekipe, kao i diplome za sve članove ovih ekipa, prigodne figure za najboljeg igrača, strijelca i golmana, kao i pehar za fair play.

Panonika.ba