Manifestacija ”Tuzlanski lonac na novinarski način 2009.”

Ovo je druženje novinara i novinrskih ekipa kako bi napravili eto jedan dan za novinare koji su u jako teškoj poziciji. Subota je bila slavljenički dan, takmičarski dan, gdje je prisustvovalo oko dvadeset ekipa iz područja cijele BiH. Početak manifestacije je bio od 10 sati, a ekipe su u 12 sati stavile lonac na oganj i onda se lagano krčkao sve do 15 sati, kada je žiri preuzeo stvar u svoje ruke.

Prvo mjesto na 3. tradicionalnom takmičenju u kuhanju Bosanskog lonca u konkurenciji novinara, podijelile su kolege  iz Radio Glasa Drine, Bosanske medijske grupe i portala tuzla-x.ba, drugo mjesto pripalo je RTV TK, dok je ekipa Tuzlanskog info portala zauzela treće mjesto.
Takmičenje pod nazivom ”Tuzlanski lonac na novinarski način”, bila je prilika da se pored takmičarskog dijela pripadnici „sedme sile” druže uz bogat kulturno – zabavni program i predstave gastro ponudu Tuzlanskog kantona. U kulturno – zabavnom programu pored dobre muzike, učešće su uzele i predstavnice Udruženja Sloga iz Bikodža, koje su ponudile svoju gastro ponudu isključivo domaćih jela. Pobjednicima takmičenja u kuhanju Bosanskog lonca,  Radio Glas Drine, Bosanskoj medijskoj grupi i portalu tuzla-x.ba pripao je vikend u Neumu na bazi polupansiona. Za drugu i treću poziciju nagrade su obezbjedili podrumi Andrija iz Čitluka, a za sve ostale obezbjeđene su i utješne nagrade.

U priloženoj foto galeriji možete pogledati atmosferu sa ove manifestacije.

Panonika.ba