Najava 8. izdanja Međunarodnog festivala mladih Kaleidoskop, Tuzla od 23. do 28. augusta. 2016. godine.

8. izdanje Međunarodnog festivala mladih Kaleidoskop, održat će se od 23. do 28. augusta. 2016. godine.

Kaleidoskop, međunarodni festival umetnosti mladih, u organizaciji grada Tuzle ima za cilj da poveže mlade umetnike iz različitih sredina i pruži im priliku za zajedničko delovanje u polju umetnosti.

Program je, pored muzičkih aktivnosti, upotpunjen izložbama, plesnim izvedbama, kreativnim radionicama, art marketom i drugim zanimljivim sadržajima koji iz godine u godinu postaju sastavni dio programa festivala.

Festival će otvoriti izložba radova ”Salome”, autorice Azre Štilić, koja prikazuje materijalne tvorevine neverbalnih prostora. Reč je o akrilima velikog formata i prostornim instalacijama koje će biti izložene u Ateljeu „Ismet Mujezinović“. Večer će upotpuniti DJ Incept.

Kao i uvek, očekuje se da će najposećenije aktivnosti festivala biti koncerti na otvorenom, koji se održavaju 25. 26. i 27. avgusta.

Nastupiće neki od najpopularnijih sastava domaće i regionalne muzičke scene, koji će promovisati svoja najnovija izdanja.

Ovogodišnji headlineri festivala su sastavi S.A.R.S, Disciplin A Kitschme, Frenkie, Edo Maajka i Psihomodo pop, čiji zvuk obuhvata širok raspon muzičkih žanrova.

ULAZ NA SVE DOGAĐAJE JE BESPLATAN!

Gosti ovogodišnjeg izdanja festivala su i muzičari koji dolaze iz Italije, a radi se o hardcore bendu MUD (Abruzzo/Italija).

Pored navedenih izvođača publika će moći da posluša i pogleda nastupe lokalnih bendova: Untold, Mefistofeles, Xeper, Kontrast, Inner Sanctum, Nula Plus, Critical Mass i Urban Instinkt, kao i sarajevskih bendova Muris Power Trio (MP3), Činčila, Strava škola  i Flatline.

Ljubitelji urbanih teatarskih formi mogu pogledati “Helem Nejse live show“, i predstavu „Sarajevski dani terorizma“, baziranu na nizu skečeva, koji u idejnom smislu gradiraju i imaju vrhunac u songovima.

Jedan od veoma zanimljivih i posećenih sadržaja festivala sigurno će biti “Kaleidoskop Art”. Unikatne i interesantne rukotvorine privlače interesovanje velikog broja građana i posetilaca Tuzle , što u velikoj meri usreći kreativce/izlagače, ali i posetioce Festivala koji mogu pronaći za svakoga po nešto.

„Kaleidoskop Art park“ je radionica i zabava uz muziku za sve, koju će u Gradskom parku upriličiti članovi udruženja „Tuzlanska amika“ u saradnji sa prijateljima iz Italije. Svi građani, svih uzrasta su pozvani da učestvuju u aktivnostima radionica i zabavi u Gradskom parku, ali cilj je usrećiti najmlađe i napraviti zabavu u kojoj će uživati i družiti se sa vršnjacima, malo starijima i puno starijima…

U okviru programa festivala biće održana i aktivna radionica gitare, s poznatim instrumentalistom Murisom Varajićem, pobednikom na Steve Vai takmičenju, London 2008.

Likovni umetnik iz Sarajeva, Dženan Hadžihasanović na zidu u Gradskom parku oslikat će svoj aktuelni rad – “Bosanski ćilim”, koji predstavlja važnu kulturnu vrednost naroda u BiH i u regionu.

Vođeni kreativnošću umetnika/ca koji su u različitim evropskim gradovima, sličnim projektima osmislili turističke atrakcije, 20 mladih ljudi oslikaće stepenice koje vode od naselja Bulevar do bolnice Gradina i time ovaj pešački prilaz bolnici učiniti veselijim, iskazati svoju kreativnost i angažovanost.

Promocija dugo očekivanog filma „Ovo je Tuzla“, u 4k rezoluciji, dogodiće se 28. avgusta u završnoj večeri 8. izdanja Međunarodnog festivala umetnosti mladih Kaleidoskop, na Trgu Slobode, projekcijama u 21:00, 22:00 i 23:00, gde će biti upriličena i izložba radova koji su nastalih tokom snimanja filma.

Važno je naglasiti da se za pojedine radionice i aktivnosti potrebno prijaviti putem Facebook stranice festivala, ali i web stranice.

Pročitaj više: http://www.mtv.rs/vesti/najave/sars-disciplina-frenkie-edo-maajka-i-drugi-na-8-kaleidoskop-festivalu-u-tuzli
Prati nas: @mtvsrbija on Twitter | MTVSerbia on Facebook

8-kaleidoskop2016_program