Odigrano prvenstvo BiH u odbojci na pijesku ”Beach volley Tuzla 2012”

Pobjednici prvog ovosezonskog turnira Prvenstva BiH u odbojci na pijesku „Beach volley Tuzla 2012“ su par Drago Teodorović i Žarko Kisić (Distrikt Brčko) u konkurenciji seniora te par Jelena Rodić i Rada Adžić (Derventa) u konkurenciji seniorki. U konkurenciji do 23 godine, odnosno u dijelu turnira koji se boduje za odlazak na Balkansko prvenstvu, titule najboljih ponijeli su Dušan Kuzmanović i Stojan Vasić (Bijeljina) te Marijana Savić i Sanja Vojnović (Bijeljina).

Vrlo kvalitetan turnir u muškoj seniorskoj konkurenciji završen je trijumfom para Teodorović/Kisić. Oni su u finalu sa 2:0 (21:18 i 21:14) savladali par Luka Šormaz/Nemanja Božić (Distrikt Brčko), tako da su još jednom potvrdili svoju neprikosnovenost na ovim prostorima. Treće mjesto pripalo je paru Nenad Simeunović/Zoran Jovanović (Novi Sad) koji su u „malom finalu“ bili bolji od najprijatnijeg iznenađenja turnira para Asmir Brigić/Ermin Brigić (Banovići).

U konkurenciji seniorki vrlo neizvjesno finale odigrale su Jelena Rodić/Rada Adžić (Derventa) i Monika Valandro/Nada Đukić (Doboj). Nakon velike borbe sa 2:1 (21:15, 14:21, 15:13) slavile su Rodić/Adžić. Treće mjesto osvojile su Bijeljinke Marijana Savić i Sanja Vojnović savladavši par iz Prijedora Vesna Đukić/Jovana Brdar.

Titula najboljih u muškoj konkurenciji do 23 godine pripala je paru Kuzmanović/Vasić (Bijeljina) koji su u finalu sa 23:21 savladali par iz Banovića Asmir Brigić i Ermin Brigić. Treće mjesto, također, osvojili su Banovićani: Mirsad Kurtić i Šaban Mehić.

U konkurenciji djevojaka do 23 godine najbolje su bile Marijana Savić i Sanja Vojnović (Bijeljina) koji su u finalu savladale par Nikolina Tutnjević/Violeta Konculić (Derventa) sa 21:16. Treće su bile Nataša Nović i Jovana Đenić (Derventa).

Nagradni fond turnira je iznosio 3.000 KM, a pored primamljivog nagradnog fonda, dodatni motiv za sve igrače i igračice iz naše zemlje bilo je i to što se turnir boduje u zvaničnom poretku ekipa za Prvenstvo BiH. Za ekipe do 23 godine bodovi su računati za plasman na Balkansko -prvenstvo omladinskih ekipa u odbojci na pijesku koje će ove sezone biti odigrano u makedonskoj Strumici.

Prvenstveni cilj ovog turnira je popularizacija odbojke i odbojke na pijesku u Tuzli i širem području, a također i promocija OK ”Jedinstvo” koji je ove godine izborio plasman u Prvu mušku federalnu ligu, te promocija turističkih kapaciteta Tuzle u saradnji sa JKP ”Pannonica” doo-Tuzla.

U priloženoj foto-galeriji pogledajte slike sa ovog takmičenja.

muski pobjednici 2012    zene pobjednici 2012

           pobjednici u muškoj konkurenciji                        pobjednice u ženskoj konkurenciji

Panonika.ba