Održan koncert Ramize Milkunić i gostiju 15.07.2011.

Ovaj koncert imao je za cilj promociju i očuvanje sevdalinke kao kulturno nematerijalnog blaga naše zemlje stoga ne treba da čudi zašto su organizatori ukazali povjerenje Ramizi Milkunić. Istaknuta interpretatorka sevdalinke svojim raskošnim glasom danas je razveselila hiljade posjetilaca Panonskih jezera. Uz raznolik i zahtjevan repertoar, Ramiza Milkunić podsjetila je sve prisutne na prekrasne stihove naših sevdalinki i prizvala najljepše emocije kod publike.

Uz Ramizu Milkunić, tuzlanskoj publici pjevali su i Almir Kalajlić, Nedžad Smajlović, Šejla Mehanović i Mirsada Šabanović. Izvođače su pratili Dejan Milkunić (harmonika) i Jasmin Ferhatbegović (klavijatura). 

Da je odabir izvođača, ali i pjesama bio odličan svjedočiće svi oni koji su danas bili dio ovog muzičkog spektakla. Ipak, vrhunac je nastupio kada su se začuli prvi taktovi kola. Narodno veselje moglo je da počne, a rijetki su oni koji se nisu uhvatili u kolo i zaigrali na vrelom asfaltu. Dobro raspoloženje bilo je dodatan motiv da se u kolu, tik rame uz rame, nađe i muško i žensko i mlado i staro.

 

               

 

* sa zahvalnošću preuzeto sa www.tuzlarije.net

Panonika.ba