Održan “Tuzla Beach Panonika Open 2017”, 01.07.2017. godine

U subotu 01.07.2017. godine na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli održan 2. Odbojkaški turnir na pijesku za odbojkašice i odbojkaše pod nazivom “Tuzla Beach Panonika Open 2017”.

Organizator su neformalna grupa ”Tesla” i JKP “Pannonica” d.o.o. Tuzla kao tehnički organizator. Sponzori turnira su bili: RIO sokovi, Body Control, Hustel Mobitel Shop, Mesnica Bašić, Tom Cat, Grand Tours, Alfa 24, Mirha Bešlagić photography i AA photography, te BH Telecom.

U muškoj konkurenciji prijavile su se 32 ekipa, dok je u ženskoj prijavljeno 11 ekipa. Igralo se po principu 2 na 2 u Muškoj i Ženskoj kategoriji, po grupnom sistemu u obje kategorije.

Prva tri mjesta u obje konkurencije osvojila su vrijedne nagrade: za 1.mjesto u obje kategorije Grand Tours BiH obezbjedio je jednodnevno putovanje u Graz, za 2. mjesto 7 dana besplatan ulaz na komplekse slanih Panonskih jezera, i za 3.mjesto neke od utješnih poklon bonova.

Pobjednici u muškoj konkurenciji su:

1.mjesto: KSP Brčko (Žarko Kisić i Drago Teodorović) iz Brčkog

2.mjesto: Adnan Gopo (Emir Selimović i Armin Sinanović) iz Srebrenika

3.mjesto: Ašikovac (Haris Kurtović i Damir Mahmutović) iz Sarajeva

Pobjednici u ženskoj konkurenciji su:

1.mjesto: Grand Tours (Elma Karabegović i Belma Ibrahimović) iz Tuzle

2.mjesto: Fortuna (Maja Živković i Rada Savić) iz Dervente

3.mjesto: Stars (Lejla Bureković i Selina Mehmedović) iz Kalesije.

Ciljevi ovog rekreativnog turnira su u potpunosti ispunjeni, a to su bili promocija i popularizacija odbojke na pijesku, sporta i zdravog življenja uopće, zatim promocija grada Tuzle sa svojim turističkim i rekreativno-sportskim sadržajima, te nezaobilazno druženje i razvijanje takmičarskog duha.

Panonika.ba