Počela Škola osnova klizanja 2014 na Klizalištu Panonika

I ove godine vladalo je veliko interesovanje za Školu osnova klizanja, koju JKP ”Pannonica” doo održava već osmu godinu za redom. Škola je počela sa radom u ponedjeljak 6. januara i sve grupe su vrlo brzo popunjene što nas jako raduje jer ćemo obučiti pravilno i sigurno klizati veliki broj djece. Na taj način popularizovat čemo klizački sport u našem gradu, a klincima tokom zimskog školskog raspusta priuštiti zdravu zabavu i razonodu.

U priloženim fotografijama možete pogledati polaznike iz nekoliko obdaništa JU ”Naše Dijete” iz Tuzle koji su pohađali našu školu. Oni su uspješno prošli obuku osnova klizanja i sada ih s ponosom možemo zvati malim klizačima. Bravo mali klizači !

Inače školom rukovode 4 instruktora klizanja, 2 profesora sporta i 2 domaćina klizališta koji su brinu da sve prođe u skladu sa planiranom metodikom obučavanja i što uspješnije za male klizače. Škola se održava od 6. januara četiri puta sedmično od ponedjeljaka do četvrtka u dvije grupe od 10 i od 10:45 do 11:30 časova, a trajat će do 23. januara.

Panonika.ba