Posjeta korisnika programa Pedagoških radionica ˝Vive Žene˝ 19.5.2015.

Udruženje građana “Vive Žene” Tuzla već dugi niz godina implementira Program rada u zajednici u okviru kojeg se realizuje i rad sa djecom i mladima kroz program Pedagoških radionica. Tim povodom, djeca uključena u program sa područja opštine Bratunac, Osnovna škola “Petar Kočić” i Brčko Distrikta, Treća osnovna škola Brčko, Peta osnovna škola Brčko i Deseta osnovna škola Bijela, boravila su danas u Tuzli i uzela učešće u završnoj manifestaciji.

 

– Cilj je upoznavanje, povezivanje i druženje djece iz različitih etničkih zajednica, ruralnih i gradskih sredina. Ukupan broj djece koji je uzeo učešće u završnoj manifestaciji je 120 uzrasne dobi od II do IX razreda osnovne škole – navode iz UG “Vive Žene”.

 

Tamara Đokić iz mjesta Kravice kod Bratunca kaže da joj se druženje sa djecom jako dopada, kao i sve ono što je vidjela u Tuzli.


– Imam petnaest godina i deveti sam razred osnovne škole u Kravici. Na radionicama koje organizuju “Vive Žene” učestvujem već dvije i po godine, i moram da kažem da mi je sve to što sam naučila jako korisno. To je zaista jedno divno iskustvo pogotovo što sam kroz ovakva druženja stekla prijatelje i iz drugih gradova BiH – kazala je Tamara za Tuzlarije.


Pored druženja, današnja manifestacija je imala i edukativni karakter. Tako su djeca imala priliku posjetiti Panonska jezera, upoznati se sa historijom sojeničkih naselja, obići Arheološki muzej i upoznati grad Tuzlu. Na kraju druženja organizovan je zajednički ručak, a mališani su više nego zadovoljni otišli svojim kućama.

 

Kažimo i to da je ovu manifestaciju UG “Vive Žene” realizovalo uz finansijsku podršku “Olof Palme Centar” iz Švedske.

 

* sa zahvalnošću preuzeto sa www.tuzlarije.net

Panonika.ba