Prvi klizači stali na led- Otvoreno Klizalište na Trgu Slobode u Tuzlii

Nepromijenjene cijene klizanja

I ove zime cijene usluga će ostati iste kao prošlogodišnje. ˝Za jedan sat klizanja sa iznajmljenim klizaljkama klizači se morati izdvojiti tri KM, a sa vlastitim dvije KM. Vikendom će cijene biti nešto više, za po dvije, odnosno marku skuplje, a u ponudi su i sezonske karte, dakle 50 KM sa vlastitim klizaljkama i 60 KM ukoliko klizači iznajmljuju kod nas˝, istakao je Porobić. Klizalište je smješteno na površinu od 500 m2.

klizalište Trgklizalište TrgDječija nova godina 31. decembra

Svečano otvaranje će biti upriličeno 31. decembra cjelodnevnom proslavom Dječije nove godine. ˝Bit će to jedxan veliki performans u koji će biti uključeni Pannonica, Dom mladih Tuzla i nekoliko nevladinih organizacija, a Općina Tuzla je glavni sponzor i organizator. Tada će cijali dan biti besplatno klizanje˝, kazao je Porobić. Također je najavio zabavne sadržaje poput večeri uz Dj-ejeve i slične organizacije.

Besplatna Škola klizanja

Kao što je praksa bila do sada, i ove sezone će u januaru biti organizovana besplatna Škola klizanja za najmlađe, ali i za odrasle sa profesionalnim instruktorima klizanja i opremom za klizanje. Klizalište će raditi svaki dan od 10 do 22 sata u zavisnosti od vremenskih uslova.

klizalište TrgPoseban ugođaj predstavlja klizanje pod svjetlima reflektora, pa su i gužve u večernjim satima veće. Na ledu se mogu vidjeti pravi virtuozi, ali i oni koji prvi put imaju klizaljke na nogama.

Adnan Beganlić, Dijana Delalić, Amina Mustačević, Almina Palavrić i Jasenka Beganović osvojili su ulaznice za klizanje.

* sa zahvalnošću preuzeto sa www.tip.ba

Panonika.ba