SAOPŠTENJE – produženje akcije za sezonske ulaznice

Poštovani sugrađani korisnici usluga kompleksa Panonskih jezera u Tuzli,

akcijska prodaja sezonskih ulaznica koje su u prosjeku jeftinije 40% od stvarne cijene, pokazala je da će Panonska jezera i ovog ljeta biti atraktivna i poželjna destinacija za odmor. Preko 2900 građana je u proteklih dvadeset dana kupilo vrlo povoljno svoje sezonske ulaznice.

U konsultaciji Uprave Društva sa gradonačelnikom i njegovim timom, akcijska prodaja sezonskih ulaznica će se produžiti do 31.MARTA 2017. godine, i na taj način pružiti priliku građanima Tuzle i okolnih mjesta da nabave svoje sezonske ulaznice po izuzetno povoljnim cijenama.

Kupovinom akcijske sezonske povlaštene ulaznice od 25 KM, pored neograničenog dnevnog broja ulaza na kompleks, za samo 30 posjeta tokom tri mjeseca trajanja ljetne sezone, trošak dnevne ulaznice je 0,8 KM,

  • za redovnu ulaznice za odrasle od 50 KM, dnevni trošak je 1,6 KM,
  • za đačku-studentsku ulaznicu od 40 KM, dnevni trošak za ulaz je 1,3 KM,
  • za dječiju 2 g.-7 g. od 20 KM, dnevni trošak za ulaz je samo 0,6 KM, a djeca do 2 godine starosti imaju besplatan ulaz.

Sezonske ulaznice se mogu kupiti u upravnoj zgradi Panonike u kompleksu jezera svakim radnim danom i subotom u periodu 10:30-15:00 sati.

Obzirom na veliki broj gostiju tokom trajanja špice svake ljetne sezone u periodu 1.7.-15.8. i očekivani dolazak na kompleks preko 50% gostiju izvan Tuzle (BiH, susjedne zemlje, gosti iz europskih zemalja), Panonika je izložena nizu enormno visokih troškova (održavanje jezerske vode, briga o sigurnosti i zdravlju gostiju, veliki broj uposlenih …), te se u narednom periodu očekuje nivelacija cijena usluga u toku trajanja špica ljetne sezone.

U tom smislu pozivamo građane Tuzle i okolnih mjesta koji posjećuju ili namjeravaju posjetiti Panoniku, da na vrijeme tokom marta mjeseca i nastavka akcijske prodaje, kupe svoje sezonske ulaznice po izuzetno povoljnim uslovima i izbjegnu dodatne troškove kupovinom dnevnih ulaznica tokom predstojećeg ljeta za koje se nadamo da će biti dugo i toplo.

JKP Pannonica doo Tuzla