Škola osnova klizanja obučila ukupno 100 novih klizačica i klizača

Četvrta grupa škole osnova klizanja i druga grupa dječice iz JU “Naše Dijete” Tuzla, njih ukupno 20, naučila su klizati pravilno, bez držanja za ogradu, sa rukama na leđima, u parovima…
Bravo mali hrabri klizači !!!
Zahvaljujemo se svim učesnicima Škole osnova klizanja na Klizaliste Panonika / Tuzla, a naročito našim instruktorima Amni, Ivoru, Samiru i Muhamedu.
Ukupno 100 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja 2019, organizovanu tokom januarskog zimskog školskog raspusta što govori o popularnosti klizačkog sporta i rekreacije u našem gradu i regiji. U školi osnova klizanja učstvovali su naši sugrađani, te obdaništa ”Aladin” i ”Naše Dijete” iz Tuzle.
U proteklih 12. sezona obučili preko 3.500 djece koja sada samostalno i bezbijedno kližu, što je uveliko dovelo do popularizacije klizačkog sporta u našem gradu kao i do zabavnijeg i zdravijeg života naših najmlađih sugrađana u zimskom periodu.
JKP ”Pannonica” i Klizalište Panonika uspješno su nastavili razvoj klizačkog sporta i rekreacije u našem gradu i regiji kao jedine organizovane zimske zabave, sporta i rekreacije, ali i zimske turističke ponude našeg grada.