Škola osnova plivanja Panonika 2018

Od ponedjeljka 2.7.2018. god., a trinaestu godinu za redom, održava se ljetna škola osnova plivanja pod nazivom Zaplivaj na Panonskom. Ljetnu školu osnova plivanja organizuje JKP ”Pannonica” d.o.o. tokom jula mjeseca.

Ljetna škola osnova plivanja namijenjena je samo za one koji nikako ne znaju plivati, djecu uzrasta od 6. godina do 10. godina.

CIJENA OBUKE U LJETNOJ ŠKOLI OSNOVA PLIVANJA JE 3 KM PO KANDIDATU ZA 1 ČAS/SAT, uz uključen stručni nadzor instruktora plivanja i opremu za obuku neplivača.

Prijave se primaju do petka 29. juna 2018. godine ili do popune grupa, a grupe se formiraju prema prijavama kandidata. Nakon popune grupe više se neće biti moguće prijaviti. Grupe broje maksimalno 20 polaznika zbog organizacionih, sigurnosnih i metodoloških principa rada ljetne škole osnova plivanja.

Škola osnova plivanja je organizovana u posebnim terminima za građane i obdaništa.

Ljetna škola osnova plivanja u terminima za građane će se održavati od ponedjeljka 02.07.2018. godine 3 puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10:45 do 11:30 sati na velikom bazenu slanih vodopada, u toku mjeseca jula, odnosno do petka 27.07.2018. godine.

Prijave se mogu izvršiti svaki radni dan od 09:00 do 15:00 sati na telefon 035/246-711, e-mail: kontakt@panonika.ba, kao i u Upravnoj zgradi JKP ”Pannonica” d.o.o. na Panonskom jezeru najkasnije do petka 29.06.2018. godine do 15:00 sati.

Časovi će se održavati u zavisnosti od vremenskih uvijeta i temperature vode na slapovima. Ukoliko je voda ispod 25 stepeni, hladno ili kišovito vrijeme, te ukoliko grmi škola se neće održavati, a časovi se neće nadoknađivati s obzirom da je škola ograničena na period jula mjeseca.

Cilj projekta ljetne škole osnova plivanja je smanjenje broja neplivača kroz organiziran sistem učenja i druženja djece i mladih, uticaj na njihov opće fizički razvoj i sportsko obrazovanje, te afirmacija plivačkog sporta među djecom i omladinom. Kroz ovaj Projekat, u toku 12. godina održavanja, prošlo je preko 1.400 djece od kojih je većina naučila plivati.

Školom plivanja rukovode profesori tjelesnog odgoja i sporta, te iskusni instruktori plivanja sa dugogodišnjim iskustvom u obuci neplivača.

Uz saradnju sa Spasilačko-redarskom službom na Panonskim jezerima svi zajedno se brinemo za sigurnost svakog učesnika ljetne škole osnova plivanja.

Panonika.ba