Svečano otvoren dječiji zabavni park ”Vrtić”

Posjetitelji su, dok su čekali da započne manifestacija, imali priliku sa djecom slušati dječije pjesme, na koje su djeca ili plesala ili se igrala na mjestu gdje je kasnije započeo program. Zabavni dio programa, spremili su učenici osnovnih škola ”Tušanj” i ”Novi grad” – od mladih za mlade – a koji se sastojao od hora uz muzičku pratnju i ritmičko/plesne grupe, a tu je bila i ”Pipi duga čarapa” koja je bila voditelj programa i koja je u pauzama zabavljala prisutne mališane. Nakon kratkog uvoda u program, načelnik Tuzle g.Jasmin Imamović je održao kratku uvodnu riječ pozivajući do sebe svu onu djecu koja su rođena u mjesecu oktobru, te je zajedno sa jednim od mališana presjekao svečanu vrpcu i proglasio dječiji zabavni park ”Vrtić” otvorenim.

U vrtiću su sve igračke i sprave podijeljene po dobnoj granici, tako igračke za djecu do tri godine, od tri do šest godina i od šest do dvanaest godina. U ovom neobičnom zabavištu, koje ima oko kilometar asfaltnih staza, instalirane su razne sprave za zabavu – tobogani, ljuljaške, klackalice, kućice, pa i brod, te niz drugih sprava za igru. Iz sigurnosnih razloga, oko sprava su podloge od tartan gume i piljevine za ublažavanje eventualnih padova, ali i klupe za odmor.

Za one koji ne znaju, park je smješten na prostoru nekadašnjeg tuzlanskog ZOO vrta, koji je ugašen prije godinu dana, na Slanoj Banji do Panonskih jezera. Ulaz u dječiji zabavni park je gdje je nekada bio ulaz u bivše restoran Vrtić i ZOO vrt, odnosno šetalištem Slana Banja prema kapiji Panonike i Panonskim jezerima. Ulaz će se za djecu naplaćivati po cijeni od 1 KM, dok je za roditelje/staratelje ulaz besplatan.

U priloženoj foto galeriji možete pogledati atmosferu sa ceremonije otvaranja.

Panonika.ba