Turnir u odbojci na pijesku 25. i 26.6.2014.

Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra Tuzla i JKP “Pannonica” Tuzla u saradnji sa Centrom za sport Univerziteta u Tuzli će 25. juna organizovati turnir u odbojci na pijesku na kompleksu Panonskih jezera, turnir se organizuje u sklopu projekta „Živi zdrav život“.

Prijave za sve zainteresovane će se vršiti putem e-maila: turnirpanonica@gmail.com ili putem on-line prijave, najkasnije do utorka 24.6. do 15:00 časova. Potrebno je poslati ime ekipe na pomenuti mail, a ekipe se formiraju po sistemu 2 muška + 1 ženski takmičar.

Cilj ovog projekta je razvijati ljubav i sklonost prema sportu, kretanju i drugim fizičkim aktivnostima. Za sve učesnike na dane održavanja turnira 25. i 26. juna, ULAZ na „Panonica“ kompleks je BESPLATAN. Za pobjednike su predviđene vrijedne nagrade.

Turnir počinje u srijedu 25.6. od 11:00 časova kroz kvalifikacione utakmice. U četvrtak 26.6. takođe od 11:00 časova, koji je međunarodni dan protiv zlouporabe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih tvari, završna je manifestacija-polufinala i finale trunira.

Kao što godinama teče parola „Sportom protiv droge“, tako će i finale turnira u odbojci biti održano na ovaj datum kao simbol za borbu protiv droge. Također, će biti podijeljeni edukativni materijali o štetnostima opojnih sredstave po zdravlje čovjeka.

Panonika.ba