Uspješno završena škola plivanja na Panonskim jezerima

Uspješno je završena još jedna sezona besplatne škole plivanja na Panonskim jezerima. Projekat pod nazivom ”Zaplivaj na Panonskom”, već desetu godinu za redom organizuje JKP ”Pannonica” d.o.o. kao dar klincima Tuzle za ljetni školski raspust.

Škola plivanja se održavala u julu mjesecu na velikom bazenu slanih vodopada. Ova godina je bila najuspješnija po broju održanih časova jer su vremenske prilike bile idealne za održavanje škole plivanja na otvorenom. Sunčano i toplo vrijeme svaki dan škole je činilo još ljepšim i ugodnijim gdje smo se svi zajedno dobro zabavljali i učili. Nažalost zadnja dva časa u četvrtak 30.7. i petak 31.7. se nisu održala zbog zahlađenja.

U sezoni 2015 školu plivanja na Panonskim jezerima je pohađalo preko 130 mladih plivačica i plivača, od kojih velika večina iz svih obadništa JU ”Naše dijete” iz Tuzle. Sa ponosom i zadovoljstvom možemo reći da je i ove godine projekat ”Zaplivaj na Panonskom” uspješno protekao. Djeca koja su imala neki strah od vode ili do sada nikad nisu imala priliku da zaplivaju su na zadnjim časovima uspješno i bez imalo straha ulazila u vodu, plivala malo uz pomoć trenera a malo sama, sama su skakala u vodu i generalno uživala u kupanju i plivanju, te možemo reći da su iz neplivača prešli u plivače početnike. Sigurni smo da smo kod večine klinaca doveli do toga da su zavoljela vodu i plivanje kao sport te da će mnogi od njih poželjeti da sutra treniraju najljepši sport na svijetu u nekom od tuzlanskih plivačkih klubova.

Cilj projekta besplatne škole osnova plivanja je i ove godine ispunjen, a to je smanjenje broja neplivača kroz organiziran sistem učenja i druženja, uticaj plivanja opće fizički razvoj i sportsko obrazovanje djece, te afirmacija plivačkog sporta među djecom. Inače, kroz ovaj Projekat, u toku 10. godina održavanja, prošlo je preko 1.000 djece od kojih je većina naučila plivati.

Školom plivanja su rukovodili profesori tjelesnog odgoja i sporta, te iskusni instruktori plivanja sa dugogodišnjim iskustvom u obuci neplivača. A za sigurnost svakog učesnika besplatne ljetne škole osnova plivanja tu je bila i Spasilačko-redarsko služba koja se u ljetnoj sezoni brine za sigurnost svih naših gostiju.

Do naredne sezone plivanja na Panonskim jezerima svim klincima koji su učestvovali u školi plivanja čestitamo na uspješno završenom kursu plivanja i želimo da što više plivaju i dobro se zabavljuju u vodi i na vodi.

Panonika.ba