VII Međunarodni susreti raftera i raft klubova ”Raftlook 2014” 19.-21.09.2014. god.

Na slanim Panonskim jezerima u Tuzli od petka 19. do nedjelje 21. septembra 2014. godine održat će se VII Međunarodni susreti raftera i raft klubova pod nazivom „Raftlook 2014“.

Organizatori susreta su i ove godine Rafteko klubACCENT” iz Tuzle i JKP ‘’Pannonica’’ d.o.o. Tuzla.

Tradicija postaje samo ono što ima istinsku vrijednost. Susreti i druženja raftera su prava prilika da se pokaže koliko su vrijedne veze među ljudima i veze ljudi sa prirodom. I ove godine je najavljeno je učešće raftera iz 20 gradova uz učešće 12 ekipa iz Ključa, Bihaća, Jajca, Zenice, Visokog, Zavidovića, Zvornika, Olova, Tuzle i Starih Banovaca, sa preko 100 raftera iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tuzli koja ima hendikep da nema veliku rijeku za raft takmičenja, ali Iako nemamo rijeku, sada imamo već tri slana Panonska jezera koja su potomci prastarog Panonskog mora, a koje su građani Tuzle napravili na radost tuzlaka i svih koji vole vodu i čari koje ona donosi…

Organizovanjem susreta raftera želimo da pokažemo da ono što su građani Tuzle napravili sa puno ljubavi i odricanja, može mjeriti sa prirodnim ljepotama Une, Neretve, Drine, Krivaje, Vrbasa, Bosne… I ne smo to, kroz susrete želimo da ovaj ekstremni sport što više popularišemo, približimo ljudima. Susreti su i prilika za demonstriranje rafterskih vještina, prezentaciju opreme, rekapitulaciju godišnjeg učinka klubova, planiranje i zabavu, jer ne zaboravimo, osmjeh je najmanja udaljenost među ljudima.

Ova godina je bila bila godina stoljetnih poplava. Rafteri su, koliko je bilo u njihovoj moći, u svakoj prilici pomagali unesrećenim. Po već ustaljenoj tradiciji kraj godine je rezervisan za tradicionalna rafterska druženja.

Susrete će 20.9.2014. godine u 11 sati otvoriti načelnik opštine Tuzla Jasmin Imamović, a nakon otvaranja susreta, rafteri će za djecu i omladinu organizovati promotivnu vožnju raft čamcima. Tom prilikom mnogi mladi veslači će uz instukcije iskusnih raftera-skipera, imati priliku bar na trenutak osjetiti čari raftinga. Očekujemo da će nakon današnje vožnje, mnogi mališani istinski zavoljeti rafting i da će ih upravo rafting, već od naredne godine, približiti prirodi i bistrim planinskim vodama.

Pošto ljepota bez muzike nije potpuna, na dan otvaranja susreta, posjetioci će imati priliku uživati i u pjesmama poznatog ženskog hora Tuzlanke.

U drugom dijelu dana u okviru rafterskih igara, rafteri će demonstrirati rafterske vještine, snagu i umjeća koja su neophodna da bi se savladali bukovi čistih bosanskih rijeka.

 

PROGRAM SUSRETA „RAFTLOOK 2014“

 

PETAK 19. 09.2014.

17:00-18:00 – Okupljanje i prijava raftera na Panonici

19:00           – Večera

20:00           – Slobodno veče i razgledanje grada               

 

SUBOTA 20. 09.2014.

9:00             – Doručak

10:00           – Prijava ekipa za rafterske igre i priprema čamaca i takmičara

11:00            – Svečano otvaranje i početak rafterskih igara

11:30-12:30 – Promotivna vožnja djece i omladine u raft čamcima

13:00           – Ručak

14:00           – Rafterske igre

19:00           – Večera

20:00           – Kulturno zabavni program i dodjela priznanja i zahvalnica učesnicima, sponzorima, donatorima

 

NEDJELJA 20. 09.2014.

9:00            – Doručak

10:00          – Ispraćaj gostiju

 

Prijava :

Molimo Vas, da popunjavanjem prijave pošaljite i slijedeće informacije: naziv tima, broj timova, broj gostiju, kao i krataku biografiju kluba, kako bi animator susreta prilikom najava vaše ekipe imao korektne podatke o vama.

Sve informacije pošaljite na naše e-mail adrese:

cuma7@hotmail.com i muris@ccibh.org

Kontakt osobe:

Esad Ferhatbegović – Ćuma    – presjednik Kluba Accent          

                                                     + 387 61 635-118
Muris Bulić – Mure                    – predsjednik Skupštine Kluba Accent                                                             

                                                     + 387 61 561-113

Panonika.ba