Zatvorena sezona klizanja na Klizalištu Slana Banja !

klizaliste2011klizaliste2011Nakon dva mjeseca rada u zimskoj sezoni 2010/2011 godine, gradsko Klizalište na Slanoj Banji je jučer (nedjelja 13.02.2011.) zatvoreno. Smanjena posjeta, vremenska prognoza za drugu polovinu februara i veliki troškovi održavanja ledene plohe klizališta, razlog su za odluku Uprave JKP ”Pannonica” Tuzla da zaustavi rad Klizališta.

Protekla zimska sezona je bila uspješna zahvaljujući našim dobrim pripremama, održavanju postrojenja i povoljnim vremenskim uslovima za rad bez značajnijih padavima i ekstremno niskih temperatura.

Za ocjenu uspješnosti rada je važna činjenica da je Klizalište u vlasništvu Općine Tuzla čime su i cijene usluga bile značajno niže u odnosu na cijene na klizalištima u drugim gradovima naše zemlje (Sarajevo 8 KM/sat) i zemalja u okruženju (Zagreb, Osijek 10 KM/sat).

Tuzlansko Klizalište je posjetilo 17.000 klizača, 247 djece je završilo Školu osnova klizanja tako da je i ove zimske sezone Klizalište uspješno nastavilo razvoj klizačkog sporta i rekreacije u našem gradu i regiji kao jedine organizovane zimske zabave, zdravog sporta ali i zimske turističke ponude našeg grada.

Za narednu zimsku sezonu, Panonika već sada planira proširenje kapaciteta Klizališta kroz nabavku opreme za dogradnju površine za klizanje, nove opreme za klizanje i osmišljavanje novih sadržaja na Klizalištu (hokej, karling itd.)

                                                                                                       Zahvaljujemo se svima na podršci našem projektu !!!

                                                                                                                  UPRAVA JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla

Panonika.ba