Završen 3. ”Dani BH Telecom-a 2011” turnir u odbojci na pijesku

Nastupile su sljedeće ekipe: Truba Hawai, Lukavac, No Name, Hajroliz, Dream Team, Autsajderi, Fredijevi i Asado-Banovići. Utakmice su odigrane u fer i korektnoj atmosferi pa sudije nisu imale mnogo posla. Iskusni sudijski aparat ispred Udruženja odbojkaških sudija, delegata i kontrolora Federacije BiH su činili Nihad Zahirović i Enis Mujić. Zahvaljujući dobroj organizaciji ljubitelji odbojke na pijesku uživali su u dobroj zabavi i izvanrednoj igri svih učesnika.

U finalu su igrale ekipe Dream Team (u sastavu: Biljana Stjepić, Alen Harčinović i Nedim Slanjankić) i Truba Hawai (u sastavu: Deniza Tirić, Armin Dervišević i Vehid Dervišević). U do kraja napetoj utakmici, kako i dolikuje finalu, kroz odličnu i samouvjerenu igru uvjerljivu pobjedu od 2:0 u setovima (21:16 i 21:12) odnijela je ekipa Dream Team-a, te tako osvojila 1. mjesto, dok je 2. mjesto zauzela ekipa Truba Hawai.

U utakmici za 3. mjesto igrale su ekipe Asado-Banovići (u sastavu: Lejla Brigić, Asmir Brigić i Asmir Šarić) i Hajroliz (u sastavu: Lejla Šahinpašić, Tarik Omazić i Dario Osmanović), gdje je Asado-Banovići uvjerljivo odnijeo podbjedu sa rezultatom 2:0 u setovima (21:14 i 21:15) i tako osvojio 3. mjesto.

Izvanredna igra svih učesnika, vrijedne nagrade za prva tri mjesta i opuštena atmosfera pružili su u subotu izvrstan provod na Panonskim jezerima.

Atmosferu sa turnira možete pogledati u priloženoj foto-galeriji.

Panonika.ba