Završena ljetna sezona kupanja 2017

Obzirom na nepovoljne vremenske prognoze do kraja mjeseca, niske jutarnje temperature i velike troškove održavanja kompleksa jezera u punom kapacitetu, odlukom  Uprave  JKP Pannonica doo Tuzla,  kompleks slanih  jezera Panonika  je  u ponedeljak  11.septembra 2017.g. zvanično završio   ovogodišnju ljetnu sezonu. Kompleks Panonskih jezera  je od sutra (utorak 12.9.2017.g.) otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju ali ne i za kupanje,  obzirom da je završeno održavanje i  filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.

Za proteklu sezonu se može dati  ocjena  da je bila   vrlo uspješna,  prodato je 334.915 ulaznica svih kategorija, a  kompleks slanih jezera je posjetilo preko 400 000 gostiju uzimajuci u obzir posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim   ulaznicama (7.496 kom.).  Ostvareni su rekordni finansijski prihodi pri čemu je tokom protekle ljetne sezone, ukupno  bilo radno angažovano 175 radnika. Pored uposlenih 23   radnika  na neodređeno vrijeme, Društvo  je zaposlilo 113 radnika na određeno vrijeme sa različitim periodima trajanja ugovora (kuhari, šankeri, konobari, prodaja ulaznica, plažni radnici, održavanje higijene, iznajmljivanje plažnog mobilijara, administracija) i indirektno 40 radnika na poslovima spasilačko-redarske službe i službe hitne pomoći.  Nastavljen  je trend rasta broja gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.

U nastupajućoj podsezoni, kompleks Panonskih jezera je otvoren za posjetu, boravak i razgledanje  svih sadržaja, a od događaja u septembru, najavljujemo za 16. i 17.9.2017.g.  jubilarni X susret raftera BiH – „Raftlook 2017“ , zatim  4. PANONIKA MTB KUP 2017 – brdska / biciklistička utrka – In memoriam Avdo Šerak,  koja će se održati na kompleksu Panonike i Slane Banje u subotu 23. septembra  2017.godine. Ovogodišnja  ljetna sezona svečano  će biti zatvorena  22.septembra koncertom italijanske grupe „U2 Real Tribute“ u ljetnoj bašti „Vrtić“ prvog jezera Panonike.

JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu  i ove jeseni na Panonici.

JKP Pannonica doo Tuzla

Panonika.ba