ZAVRŠENA SEZONA KLIZANJA 2014/2015

U nedjelju 22.februara 2015.godine, završen je rad tuzlanskog klizališta “Panonika” na Trgu Slobode koje je i ove devete sezone rada bilo jedina zimska turistička ponuda rekreacije i sporta u našem gradu. Razlog tome su najavljene kišne padavine, relativno visoke temperature koje ne omogućavaju uspješno održavanje ledene ploče na otvorenom kao i znatno smanjeni interes klizača za rekreaciju na ledu.

Visoki troškovi održavanja ledene ploče, ostalih infrastrukturnih objekta klizališta i znatno smanjeni prihodi, opredijelili su Upravu JKP Pannonica doo Tuzla da završi rad Klizališta zimske sezone 2014./2015. godine. 

 

Protekle zimske sezone, u periodu decembar 2014.-februar 2015.g., Klizalište je posjetilo 15.713 klizača i klizačica a 175 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja organizovanu tokom zimskog raspusta što govori o popularnosti klizačkog sporta i rekreacije u našem gradu i regiji. 

Pored Škole osnova klizanja, organizovan je značajan broj zabavnih događaja koji su upotpunili dobru zabavu i rekreaciju na ledu (Panonika Ice Battle 2015, Dječija Nova Godina, Klizanje pod maskama, sedmične vikend zabave, itd…)

Panonika.ba