Završena Škola Osnova Klizanja 2013

U četvrtak 24. januara završena je ovogodišnja besplatna Škola Osnova Klizanja na Klizalištu Panonika. Školu je organizovala JKP “Pannonica” Tuzla uz podršku Općine Tuzla. Ovo je sedma godina za redom održavanja besplatne Škole Osnova Klizanja i do sada je obučeno skoro 2500 klinaca. Škola Osnova Klizanja se odvijala 4 puta sedmično od 7. do 24. januara od 10-11:30 sati, uz ukupno 130 prijavljenih klinaca. Na kraju školu je uspješno završilo, što znaći da su naučili osnove kako sigurno i pravilno klizati, ukupno 112 klinaca i klinceza.

U trećoj grupi nalazila su se djeca iz JU “Naše Dijete” iz nekoliko njihovih obdaništa iz cijelog grada. Zbog velikog broja djece ova grupa školu je pohađala po 2 časa. Međutim, uprkos tome uz malo intezivniji ritam instruktora klizanja i veliki talenat naših malih, sada slobodno možemo reći klizačica i klizača, na kraju je večina klizala bez pridržavanja uz ogradu klizališta. A u to se možete uvjeriti u priloženim fotografijama.

Čestitamo malim klizačima i želimo im da nastave sa klizanjem na Klizalištu Panonika i dalje usavršavaju svoje klizačke sposobnosti. Ko zna možda se sljedeće godine neko od ovih malih talenata prijavi na Panonika ICE BATTLE i postane šampion za 2014. godinu.

Panonika.ba