Održan odbojkaški turnir na pijesku „Ljetni univerzitet“

U okviru „Ljetnog univerziteta“ održan je tradicionalni odbojkaški turnir na pijesku za studente 20160609_132105i građanstvo. Turnir je održan na Kompleksu slanih jezera „Panonica“ gdje je učestvovalo 16 ekipa.

Igrao se Kup sistem, nakon odigranih četvrtfinalnih utakmica, u prvoj polufinalnoj utakmici  ekipa „Taumatu“ savladala je ekipu „NIP“ sa 2:0. Druga polufinalna je bila dosta dinamičnija, sastale su se ekipe „Peščane ztaze“ i „Maša i Medo“. Peščane staze su bilje bolje u trećem setu i odnijele pobjedu rezultatom 2:1.

Prave čari i ljepote odbojke na pijesku prikazane su u finalnoj utakmici, gdje su se susrele ekipe „Peščane staze“ i „NIP“.  Prvi set dobila je ekipa Peščanih staza sa 21:11, zatim je usljedila borba za izjednačenje što je i uspjela ekipa „NIP“ dobivši drugi set sa 21:19. Kao i što zaslužuje ovakav turnir pobjednik se birao u trećem setu. U vrlo neizvjesnom trećem setu više sreće je imala ekipa „Peščane staze“ pobjedivši rezultatom 28:26.20160609_131844

Konačan poredak:
1. Peščane staze
2. NIK
3. Taumatu

Najsimpatičnije ime za naziv ekipa osvojila je ekipa pod nazivom “Maša i Medo“. „Ovaj sada već tradicionalan odbojkaški turnir na pijesku postaje sve više prepoznatljiv na tuzlanskom kantonu, nadam se da ćemo u budućnosti ovaj turnir pretvoriti u regionalni“ rekao je Alan Alagić, sekretar Centra za sport. Prvoplasiranim ekipa uručeni su pehari.20160609_130940

Istog dana u Univerzitetskoj dvorani odigrana je i prijateljska košarkaška utakmica između zaposlenika Univerziteta u Tuzli i Centralnog grijanja. Iako je utakmica bila revijalnog karaktera nije nedostajalo žara i borbe, u konačnici utakmice prevladala je bolja kondiciona sprema zaposlenika Univerziteta koji su pobjedili rezultatom 60:52.

Panonika.ba