SAOPŠTENJE ZA  KRAJ LJETNE SEZONE 2024

Poštovani gosti Panonike,

Obzirom na loše vremenske prognoze za naredni period septembra sa najavom obilnih  kišnih padavina sa  drastičnim padom temperature, kao i na znatno smanjenu posjetu i velike troškove održavanja i nadzora nad kompleksom slanih jezera u punom kapacitetu, odlukom  Uprave  JP Pannonica d.o.o. Tuzla,  kompleks slanih  jezera Panonika  završio je Ljetnu sezonu 2024  u ponedeljak  9. septembra 2024. godine. Od utorka 10.09.2024. godine,  kompleks Panonskih jezera  je otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, a eventualno kupanje u jezerima  je na vlastitu odgovornost,  obzirom da je završen  nadzor nad jezerima u punim kapacitetima (spasilačko-redarska služba).

Za proteklu ljetnu sezonu se može dati  ocjena  da je bila najuspješnija od početka rada Panonskih jezera  sa preko   535.000 posjeta, uzimajući u obzir i posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim,  petodnevnim   ulaznicama (11.107 kom. RFID ulaznica svih kategorija) i posjete koncertima..  Ovogodišnja sezona je karakteristična po velikom broju  sunčanih  dana u kontinuitetu sa visokim  temperaturama i bez padavina (75 dana), a   protekla je  bez ijednog značajnijeg  incidenta (sigurnosnog, zdravstvenog i ekološkog),   pri čemu su zadržani i unaprijeđeni visoki standardi boravka naših gostiju. Nastavljen  je prošlogodišnji trend rasta broja gostiju iz svih  regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.

Od utorka 10.09.2024.godine, ulaz na Panoniku je slobodan, a posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci, Dječijem zabavnom parku,  kao i korištenje plažnog mobilijara (ležaljke, suncobrani),  naplaćuju se prema važećem cjenovniku (www.panonika.ba/cjenovnik).

JP Pannonica d.o.o. Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu  i ove jeseni na tuzlanskoj Panonici, posebno na našim lijepim slanim slapovima  Već naredni vikend na Panonici se održavaju tradicionalni susreti raftera „Raftlook 2024“  zadnja manifestacija je takmičenje u triatlonu koje će se održati 29.9.2024.godine.

JP Pannonica d.o.o. Tuzla

Tuzla, 09.09.2024.godine.