ČAROLIJA NA LEDU, nedjelja 25.12.2016.

Grad Tuzla i JKP ”Pannonica” povodom božićnih i novogodišnjih praznika u nedjelju 25.12.2016. godine organizuju nastup klizačica pod nazivom ”Čarolija na ledu” na Klizalištu Panonika, na Trgu slobode u Tuzli sa početkom u 18:00 sati.

Klizalište Panonika će ”Čarolijom na ledu” posjetiocima predstaviti grupni nastup klizačica, te pet pojedinačnih klizačkih nastupa uz adekvatne muzičke numere te fantastičan klizački, muzički i svjetlosni događaj. A sve to izvest će naši gosti odnosno klizačice iz jednog od najboljih klizačkih klubova Srbije i regiona, klizačkog kluba ”Olimpik” iz Beograda.

Ovaj događaj podržali su Grad Tuzla, Coca-Cola, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Eko-Život.

Pozivamo sve zainteresovane da u nedjelju 25.12.2016. godine u 18:00 sati dođu na Trg slobode u centru Tuzle, posjete Klizalište Panonike i prisustvuju nesvakidašnjem događaju i dožive čaroliju umjetničkog klizanja.

 

 

Informacija o Klizačkom klubu “Olimpik”

Klizački klub „Olimpik“ osnovan je u decembru 2005. godine. Ideja osnivanja Klizačkog kluba „Olimpik“ je popularizacija i omasovljenje umetničkog klizanja, a osnovni cilj je postizanje vrhunskih rezultata. Pored toga Klub je otvoren i za sve one koji žele samo rekreativno da se bave ovim sportom.

Tokom desetogodišnjeg rada Klizački klub „Olimpik“ postao je najmasovniji klub u Srbiji sa najviše registrovanih takmičara, sa najvećim brojem članova u reprezentaciji i sa najviše osvojenih medalja u prethodne četiri godine, kako na domaćim, tako i na medjunarodnim takmičenjima.

Osnivač i glavni trener kluba Milica Stanković (Brozović)-Viši trener umetničkog klizanja, svoju karijeru započela je u Srbiji i kao jako uspešna klizačica u kadetskim kategorijama odlučuje da od 12. godine svoje usavršavanje nastavi u Rusiji. 1997. godine postaje član ruske reprezentacije u kategoriji sportskih parova a već naredne godine stiče zvanje Majstor sporta Rusije koje se dobija na osnovu postignutih rezultata. Od 2003. godine svoju karijeru nastavlja u Slovačkoj i kao član reprezentacije učestvuje na Evropskom i Svetskom Prvenstvu u umetničkom klizanju. Od početka osnivanja kluba radi kao trener sa ciljem da klizanje u Srbiji podigne na viši nivo. Trenutno radi i kao selektor reprezentacije Klizačkog saveza Srbije.