„Čovječe, uključi se!“ 14. avgusta na Panonskom…

Povodom Međunarodnog Dana mladih, koji se u svijetu tradicionalno obilježava 12. avgusta, Fondacija tuzlanske zajednice, simboličnim pozivom „Čovječe, uključi se!“, nastavlja kampanju zagovaranja kulture darivanja, društvene odgovornosti i volonterizma u Tuzli.

Važan segment kampanje su medijski nastupi na sam Dan mladih, 12. avgusta, u cilju promocije omladinskog aktivizma i mogućnosti strateškog ulaganja lokalnih donatora u nezavisni Fond za mlade pri Fondaciji, ali i promocije Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine, koji garantuje poticajno okruženje za mlade.

Takođe u okviru kampanje, Fondacija će, u subotu, 14. avgusta 2010,sa početkom u 11:00 sati, na kompleksu Panonskih jezera, organizirati interaktivnu igru ”Veliki Čovječe ne ljuti se!”, s ciljem promoviranja rada građanskih i omladinskih udruženja iz Tuzle.

„Veliki Čovječe ne ljuti se“ će biti upriličen u okviru manifestacije Ljeto u Tuzli, na velikom polju za igru (8×8 m), sa velikom kockom za igru i uz učešće „živih“ igrača, koji će nositi majice i kape u bojama lokalnih sponzora. Tradicionalne crvene, žute, zelene i plave ekipe će formirati predstavnici 8 tuzlanskih udruženja i grupa, koji su odabrani kao uzorni predstavnici građanskih i omladinskih inicijativa koje smo podržali u protekloj godini kroz nezavisne Fondove pri Fondaciji tuzlanske zajednice.

Za pobjednika takmičenja je, putem donacija, Fondacija obezbijedila značajnu novčanu nagradu od 500,00 KM, kojom se želi podržati rad udruženja.

Panonika.ba