Evropska federacija turističkih novinara: Prestižna nagrada za Tuzlu i načelnika Imamovića

Izvršni Direktorij manifestacije INTERSTAS – Međunarodne smotre turizma, u saradnji sa Evropskom federacijom turističkih novinara (F.E.S.T.), sa sjedištem u Rimu, dodijelio je prestižne međunarodne turističke nagrade: ZLATNI INTERSTAS ‘2013. Općini Tuzla, te nagradu POVELJA  Evropske federacije turističkih novinara (F.E.S.T.) načelniku Općine Tuzla, Jasminu Imamovću.

U obrazloženju nominacije stoji da je „grad TUZLA nominiran za Međunarodnu turističku nagradu ZLATNI INTERSTAS 2013, “za izuzetan doprinos razvoju turizma grada Tuzle, time i značajan doprinos razvoja turizma BiH u cijelosti”. U obrazloženju, također, stoji: „Prijedlog nominacije Povjerenstva turističkih novinara temelji se na vrlo zapaženom ulaganju u razvoj turizma grada Tuzle, posebice sjajnog projekta „Slana jezera“, jedinstvenog europskog fenomena“.

U obrazloženju nagrade POVELJA F.E.S.T., koju je Evropska federacija turističkih novinara dodjelila načelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, stoji: „Nominirajući grad Tuzlu, i predlažući Vas za turističku nagradu, zaključna je ocjena da Vašim osobnim zalaganjem u turističkim razvojnim projektima grada Tuzle aktivno podupirete i ne samo razvoj vašeg Grada, već aktivno pridonosite i ukupnosti  kvalitete turističke ponude BiH u međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama, što je prepoznalo i Povjerenstvo Europska i Svjetska  turistička novinarska asocijacija (F.E.S.T.-a i F.I.J.E.-a)“.

Međunarodnu turističku nagradu „ZLATNI INTERSTAS“, svojevrsni turistički Oskar, već dugi niz godina dodjeljuje FEST/Europska federacija turističkih novinara, Rim, Italija i INTERSTAS (Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza), a od ove godine i F.I.J.E.T./Svjetska federacija turističkih novinara. Nagrada se dodjeljuje pojedincima, turističkim organizacijama, gradovima, regijama i nacionalnim turističkim organizacijama. Ove godine, pokrovitelj manifestacije je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Svečano uručenje nagrada će biti upriličeno u Solinu (Hrvatska), večeras, 8.11.u 20 sati – saopšteno je iz Kabineta načelnika Općine Tuzla.

Panonika.ba