Fantastičan nastup grupe Van Gogh na Panonskim jezerima

Subotnje veče u Tuzli obilježio je koncert beogradske rock grupe “Van Gogh” koji su nastupili na platou ljetne bašte “Vrtić” na prvom Panonskom jezeru.

Koncert je počeo pjesmom “Ludo luda” a završen pjesmom “Anđele moj brate”. Tokom ovog spektakla u srcu Tuzle “Van Gogh” je, između ostalih, svirao i pjevao pjesme koje dugo nisu izvodili, uključujući i neke sa svog prvog albuma.

Jedan dio koncerta obilježili su i stihovi “Danas nam je divan dan, Panonici je rođendan…” čime je frontmen benda, Zvonimir Đukić Đule, Panonici čestitao 15. rođendan. Ovim povodom koordinator programskih aktivnosti Panonike, Samir Delibegović, je na binu donio tortu i prskalice, što je dodatno ukrasilo ovu specifičnu proslavu. Nakon čestitke uslijedila je pjesma “Van Gogh-a” – “Srećan rođendan”.

Sretan što je u publici mogao vidjeti i neke starije fanove, ali i nove, najmlađe, na binu je izvao dva mališana (dječaka i djevojčicu) i sa njima otpjevao jednu od svojih pjesama, dodavši da su djeca najveće blago na svijetu i jedino što vrijedi.

Inače, Zvonimir ima sina, a kazao je da mu je oduvijek želja bila da ima kćerku.

Još jedna od zanimljivosti je što je tražio da se otvori kapija za ljude koji su bili izvan kompleksa kako bi mogli ući i uživati u koncertu, što je direktor Panonike Maid Porobić i uradio, a ovaj čin je još više razveselio publiku koja je ispunila sva mjesta.

Frontmen benda se zahvalio publici na vrhunskoj reakciji i nezaboravnoj noći, obećavši Tuzli prvi koncert sa novim albumom i poručivši gradu soli i Tuzlankama i Tuzlacima da ostanu posebni.

 

* tekst sa zahvalnošću preuzet sa RTV7

Organizator: Panonika Tuzla

Producent: Majid Porobić

Koordinator: Muhamed Smajlefendić

Host|PR: Samir Delibegović

Light & sound: Imperio

Ton majstor: Vladan Lilić

Photo|Video: Lux Creative

Partneri projekta: Olimpija BiH | IDoor | BH Telecom | Tuborg | Hotel Tehnograd Tuzla

Medijski pokrovitelj: RTV 7 Tuzla

#panonika #tuzla #bosnaihercegovina #vangogh

Panonika.ba