Gradonačelnik sa delegacijom Opštine Pljevlja posjetio Panonska jezera

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, u srijedu, 4.9.2019 upriličio je prijem za delegaciju Opštine Pljevlja.

Opština Pljevlja je u fazi pripreme za realizaciju projekta toplifikacije grada korištenjem kapaciteta Termoelektrane Pljevlja za izvor toplotne energije, te su izrazili interes da se upoznaju sa iskustvima Grada Tuzle u vezi sa projektom daljinskog grijanja u Tuzli. Delegaciju Opštine Pljevlja čine predsjednik Opštine, Igor Golubović, potpredsjednik Opštine Mervan Avdović i saradnici, te predstavnici Termoelektrane Pljevlja.

U ime Grada Tuzle, pored gradonačelnika Jasmina Imamovića, sastanku su prisustvovali Kemal Kurević, savjetnik gradonačelnika, Mirela Uljić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Svjetlana Kakeš, rukovodilac Stručne službe za psolove gradonačelnika, Nevres Arnautović, direktor i Suljo Sarić, tehnički direktor Centralnog grijanja Tuzla.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, delegacija Opštine Pljevlja je obišla kompleks slanih Panonskih jezera i užu jezgru grada, a nakon obilaska posjetu je nastavila u preduzeću Centralno grijanje Tuzla.

 

* tekst sa zahvalnošću preuzet sa www.tuzla.ba

Panonika.ba