Koncert Ramize Milkunić i gostiju na Panonskim jezerima 3.9.2015.

U okviru manifestacije ”Ljeto u Tuzli” danas je na Panonskim jezerima održan koncert sevdalinke i narodne muzike na kojem je nastupila Ramiza Milkunić sa gostima.

Koncert je upriličen u Ljetnoj bašti Panonskih jezera kod slanih slapova, a koji je privukao pažnju mnogobrojnih posjetilaca kompleksa Panonskih jezera koji su osvježenje od ovih vrelina pronašli baš na ovom mjestu. Zvucima dobro poznatih melodija nisu odoljeli ni kupači kojima sunce ni u jednom momentu nije moglo da pokvari težnju da se vesele.

Ovaj koncert imao je za cilj promociju i očuvanje sevdalinke kao kulturno nematerijalnog blaga naše zemlje stoga ne treba da čudi zašto su organizatori ukazali povjerenje Ramizi Milkunić. Istaknuta interpretatorka sevdalinke svojim raskošnim glasom razveselila je hiljade posjetilaca Panonskih jezera. Uz raznolik i zahtjevan repertoar, Ramiza Milkunić podsjetila je sve pristune na prekrasne stihove naših sevdalinki i prizvala najljepše emocije kod publike.

Uz Razimu Milkunić, tuzlanskoj publici pjevali su i Almir Kalajlić, Nedžad Smajlović, Mirela Hasifić i Ajna Kasumović. Izvođače su pratili Dejan Milkunić (harmonika) i Alen Polić (klavijatura).

*sa zahvalnošću preuzeto sa www.tuzlarije.net.