Održan 2. Panonika Sport Fest, 14.05.2017. godine


U nedjelju 14.05.2017. god. JKP ”Pannonica” doo-Tuzla uz pomoć grada Tuzla realizovala je manifestaciju 2. ”Panonika Sport Fest”, koji je organizovan u povodu 10. maj-a Međunarodnog dana fizičke aktivnosti. Panonika i na ovaj način kroz svoju djelatnost želi da doprinese zdravijem načinu životu svojih sugrađana, te smo ovaj dan zajedno sa našim sportskim prijateljima pretvorili u najaktivniji i najzdraviji dan u godini.

U toku ovog dana, uz saradnju sa sportskim klubovima kroz sajamski dio ovog festivala izvršena je promocija sportskih klubova i udruženja kroz prezentacije svojih sportova i škola sporta, sa oko 200 učesnika i preko 1.000 posjetilaca sajma tokom dana.

Učešće je uzelo preko 40 sportskih klubova, sportskih udruženja, prodavnica sportske opreme i udruženja građana koja se bave proizvodnjom zdrave hrane.

Na prostoru za edukaciju održana je prezentacija projekta na kojem zajedno sarađuju Ordinacija ”Salus” sa dr. Almirom Azabagićem i JKP ”Pannonica” pod nazivom ”Panonika-zdravo srce Tuzle”. Cilj ovog projekat je aktivirati kompleks Panonskih jezera u vansezoni tako što će se zainteresovanim osobama uz stručnu pomoć omogučiti masovna, osmišljena i svrsishodna tjelesna aktivnost, kao i sticanje znanja o osnovim postulatima zdravog življenja-zdravoj prehrani i zdravoj primjerenoj tjelesnoj aktivnosti. Građanima će na raspolaganju biti on-line platforma putem koje će moći izračunati kalorijsku potrošnju prilikom bavljenja fizičkim aktivnostima na kompleksu Panonskih jezera u zavisnosti od staze koju su izabrali, vrste sprave, dužine vježbanja ili hodanja, pola, starosti, visine i težine.

Na manifestaciji 2.”Panonika Sport Fest” nastupili su:

 1. Fudbalski klub Sloboda
 2. Omladinski kosarkaški Sloboda
 3. Rukometni klub Sloboda Solana
 4. Odbojkaški klub Sloboda
 5. Atletski klub Sloboda Tehnograd
 6. Tuzlanski šahovski klub Sloboda
 7. Kuglaški klub Sloboda
 8. Klub ritmicke sportske gimnastike Sloboda
 9. Plivački klub Sloboda
 10. Tenis klub Sloboda
 11. Karate klub Sloboda
 12. Bokserski klub Sloboda
 13. Hrvački klub Sloboda
 14. Tamburaški orkestar Sloboda
 15. Specijalna jedinica MUP-a TK, jedinica za specijalne namjene-ronioci
 16. ”BOSPE” zdrava hrana, med
 17. ORDINACIJA ”SALUS”,  dr. Azabagić Almir
 18. Klub Američkog Fudbala Tuzla Saltminers
 19. Aero klub ”Tuzla”
 20. Klub borilačkih sportova ”PANTER” – Tuzla
 21. Karate klub ”WINNER” – Tuzla
 22. Školica sporta Delfin – Tuzla
 23. JUVENTA SPORT
 24. M-BIKE SHOP – Tuzla
 25. Stonoteniski klub ”KREKA” Tuzla
 26. ARK ”Rekreativci” – Tuzla
 27. Fitness studio ”KRON”
 28. Fitness klub ”BODY CONTROL”-Tuzla
 29. Fitness klub ”FUKE”-Tuzla
 30. Fitness klub ”JIMMY”-Tuzla
 31. Plivački klub ”ZMAJ-ALPAMM”-Tuzla
 32. Ženski rukometni klub ”Jedinstvo” – Tuzla
 33. Streljačko invalidski klub ”Tuzla”
 34. Ronilački klub ”Vidara” – Gradačac
 35. DIRTY ANGELS CREW BREAKDANCE
 36. Plesni studio “El nur”- Gračanica
 37. Udruženje pčelara – Tuzla
 38. Pčelarstvo ”Hidanović”
 39. Crveni krst/križ grada Tuzla
 40. KBS ”Radnički” – Lukavac
 41. Biciklistički klub ”Jedinstvo” – Tuzla
 42. Fakultet za tjelesni i odgoji sport – Tuzla
 43. Karate klub ”DO” – Tuzla
 44. Bokserski klub ”Muhammad Ali” – Gornja Tuzla

Zahvaljujemo se svim učesnicima na podršci i učešću na 2.”Panonika Sport Fest”, gradu Tuzla, medijskom pokrovitelju Radio televiziji 7-Tuzla, Fakultetu za tjelesni odgoj i sport-Tuzla, sportskim savezima grada Tuzla i Tuzlanskog kantona na podršci u realizaciji ove manifestacije.

Potrebu za obilježavanjem 10. maj-a Međunarodnog dana fizičke aktivnosti ukazali su podaci Svjetske zdravstvene organizacije, gde se navodi da je fizička neaktivnost jedan od glavnih faktora rizika koji doprinose velikoj smrtnosti i oboljevanju od masovnih nezaraznih bolesti. Svake godine najmanje 1,9 miliona ljudi širom svijeta umire od posljedica fizičke neaktivnosti. Najmanje 30 minuta redovne fizičke aktivnosti umjerenog intenziteta, 5 puta sedmično, smanjuje rizik od brojnih hroničnih bolesti.

Organizator i realizator projekta | JKP Panonnica d.o.o. Tuzla, Koordinator projekta | mr.sci. Muhamed Smajlefendić, PR & Host Projekta | Samir Delibegović, Medijski partner | RTV7 Tuzla, Sufinansijer projekta | Grad Tuzla