Održan turnir u fudbalu na pijesku 29.5.2016.

Na predivnom kompleksu Panonskih jezera danas je realizovan turnir u fudbalu na pijesku pod nazivom „Fudbal bez predrasuda“. Organizatori turnira na kojem je učestvovalo 16 ekipa bili su JKP Panonnica i Omladinski resursni centar Tuzla.

Turnir je igran u interesantnom formatu gdje je svaka ekipa morala imati najmanje 1 muškog ili ženskog člana od ukupno 3 člana. Na ovaj način su organizatori zajedno sa učesnicima željeli poslati poruku da fudbal kao igra ne poznaje predrasude i da ga igraju baš svi, bez obzira na spol, rasu, vjeru, seksualnu orijentaciju ili naciju.

Od ukupno 16 ekipa, titulu najbolje mix ekipe na današnjem turniru odnjeli su igrači iz tima „Taumatu“ (Amir Karamović, Leonardo Lukić i Arnela Kitić) koji su u finalu nakon interesantne borbe u regularnom vremenu pobijedili nakon izvođenja penala ekipu „Vlasenica 92“ (Aldin Džambić, Alen Zlatić i Envera Hasić)

JKP Panonnica je za najbolju ekipu obezbjedila sedmični ulaz na kompleksu Panonskih jezera, a nagrade za najbolju igračicu (Arnela Kitić), najboljeg igrača (Aldin Džambić), fer plej (Envera Hasić) i najboljeg strijelca (Ismar Avdić) Omladinski resursni centar Tuzla.

Turnir je podržan od strane međunarodne organizacije Fudbal protiv homofobije čiji rad prate veliki svjetski klubovi poput Manchester City-a, Wigan-a i drugih.

U toku juna se nastavlja saradnja ORC Tuzla i JKP Panonnica koja traje već 3 godine kroz organizaciju turnira u odbojci na pijesku!