Održan turnir u odbojci na pijesku ”Živi zdrav život”, 26.6.2014.

Kao dio projekta Omladinske grupe ORC-a „Živi zdrav život“, finansijski podržanog od Omladinske banke Tuzla u Tuzli je 25. i 26.06.2014. održan rekreativni turnir u odbojci na pijesku. Organizatori su bili „Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra“, „JKP PANONIKA TUZLA“ i „Centar za sport univerziteta u Tuzli“. Sponzor turnira je bio „Red bull“, koji je bio zadužen za odličnu atmosferu na terenu i oko terena.

Turniru se odazvala 21 ekipa, 19 iz Tuzle i po jedna iz Han Pijeska i iz Bijeljine. Prvog dana turnira odigrani su mečevi prvog kola i osmine finale, dok su drugog dana odigrani četvrtfinalni, polufinalni i finalni dueli.
Prvo mjesto zauzela je ekipa „Grdana“ (u sastavu: Emina Imsić, Zlatan Hasić i Bojan Kordić) ispred ekipe „Fe“ (u sastavu: Sanja Kojić-Đurić, Armin Dervišević i Emir Ibrišimović), dok su u okršaju za treće mjesto između ekipa „Kafe bar Maja Han Pijesak“ i „Truba Hawaii“, deblji kraj izvukla ekipa „Truba hawai“.

Cilj ovog projekta je razvijati ljubav i sklonost prema sportu, kretanju i drugim fizičkim aktivnostima. Kao što godinama teče parola „Sportom protiv droge“, tako je i finale turnira u odbojci bilo održano na ovaj datum kao simbol za borbu protiv droge. Također, podijeljen je edukativni materijali o štetnostima opojnih sredstave po zdravlje čovjeka.

U dole priloženoj foto-galeriji možete pogledati fotografije, a na video snimku i atmosferu sa turnira.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim ekipama na velikom odazivu i čestitamo pobjednicima!

Panonika.ba