Održana manifestacija “Bosanski lonac na novinarski način”

Novine Glas TK u suorganizaciji sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona i JKP “Pannonica” d.o.o Tuzla organizovale su u subotu 04.05.2019. godine tradicionalnu manifestaciju “Bosanski lonac na novinarski način“.

Ova već tradicionalna manifetacija se organizuje u povodu 3. maja Svjestkog dana medija, a radi se o druženju/takmičenje novinara u kuhanju bosanskog lonca na ”novinarski način”. Manifestacija, osim druženja novinara, ima za cilj i promociju turističkih potencijala i predstojeće sezone na slanim jezerima, ali i gastronomske ponude ovog područja, a ove godine dobila je podršku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja.

Nakon druženja uz mirise bosanskih lonaca ali i fantastičnu atmosferu stručni žiri, proglasio je tri najbolje ekipe. U takmičenju za najbolji pripremljen Bosanski lonac takmičilo se 11 ekipa, a najbolja ekipa prema mišljenju žirija bila je ekipa Radio Kameleona. Na drugom mjestu bila je ekipa BMG, a trećeplasirani su iz ekipe RTV 7.

Svim učesnicima dodijeljene su Zahvalnice i prigodni pokloni koje im je uručio Edin Jahić, direktor Turističke zajednice Grada Tuzla, kojima su se obradovali nagrađeni i nastavili uz pjesmu i druženje da uživaju u prelijepoj atmosferi.

* slike i dio teksta sa zahvalnošću preuzeti sa radiokameleon.ba i od Duška Rebić