Održana manifestacija ”Panonika Beach Body 2017”

JKP ”Pannonica” d.o.o. i butik ”Bella Vita Fashion” organizovali su manifestaciju pod nazivom ”Panonika Beach Body 2017” koja je održana 02.07.2017. godine na trećem Panonskom jezeru. Generalni sponzor manifestacije je bio Butik “Bella Vita Fashion“, generalni medijski pokrovitelj bila je RTV 7 Tuzla. Partneri projekta, koji su obezbijedili vrijedne nagrade kako za učesnike tako i za pobjednike, su bili: ”Avon”, Protein Shop ”Kron” Tuzla, ”Una Storia”, ”Joy With Love”, ”Akvamarin”, Pan BiH, BH Telecom,  Fashion point i Modiana. Marketing PR i voditelj manifestacije je bio Samir Delibegović.

Cilj ove manifestacije je te uticaj na zdrav život naših sugrađana i poticanje na bavljenje sportom i fitnesom kako bi unaprijedili svoje zdravlje. Cilj manifestacije je i animacija gostiju i podizanje nivoa zabave, te obogaćivanje rekrativnog i kulturno zabavnog programa Panonskih jezera i života građana Tuzle i šire.

Manifestacija je zamišljena da bude kao svojevsni izbor miss i mistera plaže Panonskih jezera. Na ovu manifestaciju u takmičarski dio programa mogli su se prijaviti muškarci i djevojke, od 18. godina starosti pa naviše, koji žele pokazati svoje tijelo i pokazati koliko su protekli period vrijedno trenirali, zdravo se hranili i pazili na svoje tijelo. Pored njih u revijalni dio programa mogli su se prijaviti muškarci i djevojke, od 18. godina starosti pa naviše, koji su ponosni na svoje tijele i žele pokazati svoj ”pivski stomak”, svoju tetovažu, svoj bikini ili kupaći šorc, sunčane naočale, frizuru, odnosno ono što zovemo ”beach styling” i osvojiti vrijedne nagrade sponzora. Svi prisutni posjetioci Panonskih jezera mogli su direktno učestvovati u manifestaciji i odabiru jedne od kategorija kojoj žele pristupiti.

Kompleks Panonskih jezera (lokacija treće jezero – šetnica između jezera) poslužila je kao jedan vid ”modne piste”  koji je izdekoriran i namješten posebno za ovu manifestaciju.

DJ Traktmouse je bio zadužen za odličnu muziku koja je pratila svaki izlazak takmičara na pistu, te za zabavu gostiju koji su svaki dobar bit DJ-a nagradili plesom.

Stručni žiri bio je sastavljen sportskih radnika, sponzora, profesionalnih fitnes trenera, doktora i sportista, a činili su ga: Dijana Huskić doktorica i fitnes trener, Jelena Janjić direktorica kompanije ”Joy With Love”, Igor Emkić profesionalni K1 borac i profesor tjelesnog odgoja i sporta, Edin Kešetović fitnes trener i direktor fitnes centra ”Kron”, te mr.sc. Smajlefendić Muhamed voditelj sportskih aktivnosti u JKP ”Pannonica” d.o.o..

Specijalni žiri (publika ocjenjuje / nagrada publike) bio je sastavljen od gostiju kompleksa Panonskih jezera koji je u određenim momentima sa svojim ocjenama značajno pomogao stručnom žiriju.

Takmičarski dio bio je podjeljen u dvije kategorije, mušku i žensku. Pravo učešća i prijave su imali muškarci i žene starosne dobi 18+.

Takmičenje:

Takmičenje se ogleda u catwalku na bijeloj stazi koja dijeli treće jezero uz prezentaciju dijela tijela/modnog dodatka/i drugih atributa koji su u interesu kategorije, kao što su:

 • Beach Shades – najbolje sunčane naočale plaže, natjecanje za najbolje, najljepše i najluđe sunčane naočale za nošnju na plaži u vrućim sunčanim danima;
 • Beach Hairstyle – najbolja frizura plaže, natjecanje za najbolju žensku frizuru plaže, što originalnija i otkačenija, preko oblikovanja do bojenja kose, kao i modni dodaci za kosu;
 • Beach Girls Tattoo – mnajbolja tetovaža plaže, natjecanje za najatraktivniju tetovažu na ženskom tijelu u bikiniju, bilo trajna ili bodyart tetovaža;
 • Beach Bikini – najbolji kupaći kostim plaže, natecanje za najljepši, najoriginalniji i najprivlačniji ženski bikini.
 • Hawai – natjecanje muškaraca za najotkačeniji odjevni predmet za plažu
 • 6 Pack – natjecanje muškaraca u najboljim ”pločicama” na stomaku
 • Beer Belly – biramo naj pivski stomak plaže
 • Fit pro – stučni žiri zadaje zadtke (sklekovi, čučnjevi…) biramo najizdržljivije
 • Face pro – biramo najfotogeničnije lice plaže.

U finalnoj kategoriji Beach Body Panonika 2017 imale su pravo učešća sve djevojke i muškarci iz predhodnih kategorija, a među kojima smo odabrati najbolje za titulu Beach Body 2017.

POBJEDNICE U ŽENSKOJ KONKURENCIJI:

 1. Dalija Hasić
 2. Melisa Herić
 3. Asja Vrabac

POBJEDNICI U MUŠKOJ KONKURENCIJI:

 1. Arman Hokić
 2. Senad Avdić
 3. Jasmin Jusić

Zahvaljujemo se svim učesnicima i pobjednicima u obje kategorije, a naručitu zahvalnost upućujemo našim sponzorima bez kojih Panonika Beach Body ne bi izgledala ovako dobro. Želimo svima da ostanu zdravo, da žive zdravo, da vježbaju redovno i da se vidimo sljedeće godine na Panonika Beach Body 2018.

Panonika.ba