Održani moto susreti ”Bike Fest Panonika Tuzla 2015”

U organizaciji Moto kluba “Tuzla” i JKP Pannonica Tuzla, u našem gradu uspješno je organizovana još jedna velika manifestacija, 8. Internacionalni moto susreti “Bike Fest Panonika Tuzla“. Susreti su trajali od 11.-13. septembra 2015. godine.

“Bike Fest Panonika Tuzla“ prije svega ima za cilj druženje bajkera i sklapanje novih prijateljstava, ali i turističku promociju našeg grada.

Mnoštvo sadržaja (koncerti, DJ pjena party, bikini bike wash, Stunt show, tradicionalni defile, bajkerske igre i dr.) koji je krasilo ovogodišnje moto susrete u Tuzli za sve goste kompleksa Panonika predstavljao je poseban užitak.

U muzičkom dijelu programa u subotu i nedjelju nastupili su legendarni Jura Stublić i grupa Film, te neprikosnoveni rokeri grupa Partibrejkersi kao zvijezde večeri, uz njih su nastupali odlične grupe kao što su Full House i VIS Retro iz Tuzle, Generacije bez Kompasa iz Gračanice, te grupa Š.T.R.A.J.K. iz Bijeljine.

Učešće na ovogodišnjem Međunarodnom “Moto Bike fest-u Panonika” u Tuzli uzeli su bajkeri uglavnom sa područja Bosne i Hercegovine a pridružilo im se na desetine motorista iz susjednih zemalja: Hrvatska, Srbija, Makedonija, Slovenija, iz kako smo registrovali na ulazu 300 bajkerskih klubova. Obzirom da za bajkere ne postoje granice bilo je učesnika čak koji su doputovali iz Austrije, Njemačke, Švicarske.

Neizostavan, tradicionalni dio moto susreta je i moto defile ulicama grada koja se uvijek održava kada su u pitanju moto druženja. Nekoliko stotina motorista na svojim se dvotočkašima provozalo ulicama Tuzle dok su ih slučajni prolaznici snimali mobitelima i pozdravljali mahanjem oni su uzvraćali turiranjem motora i zvukom sirene uzvratili pozdrave.

Nakon defilea ulicama Tuzle, u subotu 12. septembra, u kojem je učešće uzelo nekoliko stotina motorista održan je i do sada neviđen “Stunt show” na Trgu slobode koji je priredio gost iz Zaprešića (Hrvatska) tridesetčetverogodišnji Dejan Špoljar koji je svojim akrobacijama ostavio bez daha sve prisutne.

 

Više fotografija pogledajte u galerijama naših medijskih prijatelja:

Tuzla bike fest 2015 (Tuzlanska motorijada)

Bajkerska Panonika

PRVA VEČER MOTO BIKE FESTA: NOSTALGIJA I MOTORI

MAGIČNA DRUGA VEČER MOTO BIKE FESTA: PARTIBREJKERSI RAZVALILI

 

VIDIMO SE SLJEDEĆE GODINE !

Panonika.ba