Održano tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Imamovića sa djecom

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, u četvrtak 25.04.2019. godine upriličio je tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom iz nekoliko tuzlanskih ustanova i udruženja koje je održano na ljetnoj bašti beach bara ”Meduza’‘ u kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli.

Sunčano vrijeme pogodovalo je dobrom raspoloženju i atmosferi koja je vladala tokom tradicionalnog prvomajskog druženja koje GU na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, organizuje za djecu sa posebnim potrebama, djecu iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli i raznim udruženjima i Tuzle sa slićnim predzankom.

Kako je naveo gradonačelnik Imamović, ovo im je prilika da im se na neki način stavi na znanje da nisu zaboravljeni i ostavljeni od lokalne zajednice, odnosno građana.

Preko tri stotine djece sa posebnim potrebama, na Panonskim jezerima imali priliku uživati uz druženje i pjesmu za koji je bio zadužen orkestar ”Balzika” iz Tuzle, a koji je popraćen prigodnim doručkom i pićem.

Gradonačelnik Tuzle poručio je da su ovo danas njegovi najvažniji gosti, ali i najvažniji gosti kompleksa Panonskih jezera.

Druženju su prisustvovala djeca iz tuzlanskih ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Dom za djecu bez roditeljskog staranja, ”Majke hendikepirane djece” u Tuzli, ”Koraci nade” u Tuzli, URDOSA TK, URODIOL, Udruženje građana oštećenog vida i drugi.

 

 * video sa zahvalnošću preuzet od RTV 7