Održano tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Imamovića sa djecom

U utorak 28. aprila 2015. godine održano je tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i djece sa posebnim potrebama kao i djece smještene u Domu bez roditeljskog staranja. U restoranu Panonski Lovac, koji se nalazi na kompleksu Panonskih jezera na trećem Panonskom jezeru, odjekuje pjesma i smijeh. Muzika, roštilj i prelijepo vrijeme doprinose dobroj atmosferi.

Dolaskom na čelo Tuzle Imamović je uveo druženja sa djecom sa posebnim potrebama dva puta godišnje, riječ je o novogodišnjim i prvomajskim proslavama.

– Moji saradnici i ja odlazimo za Novu godinu u posjetu brojnim udruženjima koja okupljaju djecu sa posebnim potrebama kao i u Dom za nezbrinutu djecu, a za Prvi maj gostoprimstvo vraćamo organizovanjem zabave na jezerima. Moramo svi da se više potrudimo oko naših sugrađana koji imaju posebne potrebe. Nastojimo da i drugi slijede naš primjer. Vidite koliko je malo ovoj djeci potrebno da budu sretna. U ovih 15 godina naučio sam da je muzika moćna, oni najviše vole muziku, i vidite koliko se vesele. Želimo da se i njima i njihovim roditeljima bar nešto lijepo desi, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Druženju su prisustvovala djeca iz Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, iz udruženja “Majke hendikepirane djece”, “Koraci nade”, “Korak po korak”, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, URODIOL, Udruženje građana oštećenog vida i Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Udruženje likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona sa gđom.Nerminom Kamberović svim učesnicima je ponudio besplatno crtanje po tijelu sa henom.

 

 * dio teksta sa zahvalnošću preuzet sa www.tuzlarije.net

Panonika.ba