Ove godine Panonska jezera posjetilo preko 160.000 osoba, 50% posjetilaca iz drugih gradova, 20% stranih državljana

Na 16. sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle, održanoj danas u zgradi Gradske uprave, menadžment JKP Panonnica Tuzla prezentirao je Informaciju o početku Turističke sezone u kompleksu Panonskih jezera.

Maid Porobić, direktor kompleksa JKP Panonnica Tuzla, navodi da je od početka sezone u 2015. godini, do danas u 09,00 sati, zabilježeno ukupno 160.062 posjetilaca od čega je 50% posjetilaca koji dolaze iz drugih gradova, a od kojih je 20% stranih državljana.

 

„Kompleks Panonskih jezera uvijek nudi čistu i ljekovitu vodu u jezerima, raznovrsne sadržaje sa svojim karakteristikama uz prateće ugostiteljske objekte i dobru zabavu posjetiocima. Pannonica je i izvršni realizator muzičkog dijela Međunarodnog festivala Kaleidoskop koji počinje sutra. Realizacija ovogodišnjih planova je dostigla 37,5% što znači da je potrebno još mjesec dana ovakvog rada za uspješnu sezonu. U augustu se očekuje povećan broj gostiju iz država regiona i Europe, na što će uticati i povećan broj linija u zračnom saobraćaju ostvarenih putem tuzlanskog aerodroma“- saopštio je Maid Porobić.

 

Gradonačelnik Jasmin Imamović čestitao je svim radnicima i uposlenicima menadžementa JKP Pannonica, ističući da u BiH ne postoji takav ljetni turistički magnet koji može u ovako kratkom vremenu primiti 160 hiljada posjetilaca.

 

„Želim uputiti čestitke direktoru Maidu Porobiću i predsjedniku Nadzornog odbora Latifu Ahmediću za dosadašnje rezultate, jer samo u nedelju ovaj turistički magnet posjetilo je 15,5 hiljada posjetilaca, a u ponedeljak više od 10 hiljada posjetilaca. Za potrebe rada ovog turističkog kompleksa angažovano je 156 osoba, koji su na temperaturama od preko 35 stepeni u stanju dočekati 15,5 hiljada posjetilaca u jednome danu, da je pri tome voda uvijek na bakteriološkom nivou pitke vode a stanje na mokrim čvorovima uvijek uredno. Riječ je o plaži sa najvećim brojem obučenih spasilaca koji se brinu za sigurnost posjetilaca i jedinoj plaži u regiji koja ima i liječničku ambulantu i vozilo Hitne pomoći, a sticajem okolnosti ovo je i jedina plaža tako blizu reginalnog kliničkog centra“- izjavio je gradonačelnik Imamović.

Panonika.ba