Panonska jezera 13.8.2020. god.

Dobro jutro sa sunčane Panonike iz srca Tuzle, Bosna i Herecegovina u 10:00 sati.

Temperatura kristalno čiste slane vode je ugodnih 26,5 stepeni, zraka 24 a stvarni osjećaj ( na suncu) 28 stepeni celzijusa, salinitet iznosi 35 grama/litar u sva tri jezera i slapovima.
U ovom trenutku, četvrtak 13.avgust ‘20.g./ 10:00 h., na Panonci boravi 1.142 gosta na površini kompleksa od 75.000 m2, što je više nego dovoljno prostora za održavanje sigurnosne razdaljine između gostiju i primjenu svih ostalih preventivnih mjera protiv širenja virusa koje kontroliše spasilačko-redarska služba i ostačlli radnici Panonike.

Do 13:58:29 sati, na kompleks jezera je ušlo 3.822 posjetilaca, a izašlo 798 , tako da se na Panonici u ovom trenutku odmara 3.024 gosta na površini kompleksa od 75.000 m2. što je više nego dovoljno prostora za održavanje sigurnosne razdaljine između gostiju. Trenutno je temperatura vode 28 stepeni, zraka 30 stepeni celzijusa, a salinitet vode u sva tri jezera i slapovima iznosi 35 grama/litar.

Velika većina gostiju na kompleksu slanih jezera Panonika pridržava se preventivnih mjera protiv širenja korona virusa. U tom smislu želimo da se zahvalimo gostima na saradnji sa našim uposlenicima, posebno sa momcima i djevojkama u plavom, našim spasiocima-redarima koji su sa vama na plažama Panonike, jer je pridržavanje preventivnih mjera jedini način da se zaštitimo.

Naša želja je da se dolaskom na Panoniku ugodno i sigurno osjećate, dobro odmorite, riješite stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi, da se nasmijete i budete raspoloženi uz održavanje sigurnosne razdaljine prema ostalim gostima. Nema potrebe za rukovanjima, grljenjima i bliskim kontaktima sa drugim osobama, moramo nositi masku u zatvorenim prostorima, moramo se naučiti živjeti prema novim pravilima i u novim uslovima, jer, samo na taj način ćemo izbjeći zarazu i spriječiti širenje virusa.


Ispred nas je lijep sunčan dan, dobro došli u oazu slanog okusa!
Osvježite svoje zdravlje na plaži usred Grada !

DOBRO DOŠLI NA PLAŽU USRED GRADA !


#panonikatuzla

#oazaslanogokusa

#ljetujteutz

#odmoriubih