Panonska jezera 2.8.2020. god. 11.39h

Dobar dan iz sunčane Tuzle i Panonike, Bosna i Hercegovina.

Do 11:39:1 sati, na kompleks jezera je ušlo 2.273 posjetilaca, a izašlo 438 , tako da se na Panonici u ovom trenutku odmara 1.835 gostiju na površini kompleksa od 75.000 m2. što je više nego dovoljno prostora za održavanje sigurnosne razdaljine između gostiju i primjene svih preventivnih mjera.
Trenutno je temperatura vode 28 stepeni, zraka 29 stepeni celzijusa (stvarni osjećaj 32) , a salinitet vode u sva tri jezera i slapovima iznosi 35 grama/litar.
Velika većina gostiju na kompleksu slanih jezera Panonika pridržava se preventivnih mjera protiv širenja korona virusa. U tom smislu želimo da se zahvalimo gostima na saradnji sa našim uposlenicima, posebno sa momcima i djevojkama u plavom, našim spasiocima-redarima koji su sa vama na plažama Panonike, jer je pridržavanje preventivnih mjera jedini način da se zaštitimo.
Naša želja je da se dolaskom na Panoniku ugodno i sigurno osjećate, dobro odmorite, riješite stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi, da se nasmijete i budete raspoloženi uz održavanje sigurnosne razdaljine prema ostalim gostima. Nema potrebe za rukovanjima, grljenjima i bliskim kontaktima sa drugim osobama, moramo nositi masku u zatvorenim prostorima, moramo se naučiti živjeti prema novim pravilima i u novim uslovima, jer, samo na taj način ćemo izbjeći zarazu i spriječiti širenje virusa.

DOBRO DOŠLI NA PLAŽU USRED GRADA !
Nedelja , 2.avgust 2020.godine/ 11:39 h.

#panonikatuzla

#oazaslanogokusa

#slanislapovi

#ljetujteutuzli

#odmoriubih

Panonika.ba