Panonska jezera 22.8.2020. god.

Poštovani gosti, hvala vam na današnjoj posjeti.

Danas smo konačno imali pravi ljetni dan sa temperaturom zraka preko 33 stepena, vode od 28 stepeni i uobičajenim salinitetom od 35 grama/litar. Posjetili su nas gosti iz cijele BiH (Sarajevo, Zenica, Bihać, Travnik, Cazin, Velika Kladuša, Bijeljina, Derventa itd.) ali i dragi susjedi (Beograd, Kragujevac, Novi Sad, Osijek itd.) kao i veliki broj građana Tuzle i tuzlanskog kantona. Zbog primjene preventivnih mjera u borbi protiv širenja virusa Covid 19, u dva navrata smo morali zatvoriti ulazne kapije (13:30h. i 15:30 h.) zbog mogućnosti dostizanja kapaciteta od 5.000 posjetilaca u realnom vremenu.

Panoniku je tokom cijelog dana (08h.-20 h.) posjetilo 6.950, nadamo se, zadovoljnih gostiju. Zbog velike fluktuacije broja posjetilaca (ulaz-izlaz na tri kapije), u svakom trenutku (u realnom vremenu) je na Panonici boravilo maksimalno 4.736 gostiju (17:30 h.). Obzirom na površinu kompleksa od 75.000 m2., i u ovom slučaju je bilo dovoljno prostora za siguran boravak naših gostiju i obezbjeđenje najvažnije preventivne mjere – sigurnosnog razmaka, koji kontroliše 36 radnika spasilačko-redarske službe Ski-Jet Tuzla i ostali uposlenici JKP Pannonica doo Tuzla. Stalno stacionirana na Panonici, ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla je uspješno intervenisala u nekoliko slučajeva, a zahvaljujemo se i pripadnicima MUP-a Tuzla na nadzoru i saradnji.

Sav naš rad je usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku sigurno i ugodno osjećate, dobro odmorite, riješite stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi, da se nasmijete i budete raspoloženi uz održavanje sigurnosne razdaljine prema ostalim gostima i primjenu svih ostalih preventivnih mjera u borbi protiv širenja virusa.

JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA, ŽELIMO DA DOLASKOM NA PANONIKU OSVJEŽITE SVOJA ČULA I ZDRAVLJE!

Subota 22.8.2020.g.
JKP Pannonica doo Tuzla

#panonikatuzla

#oazaslanogokusa

#slanislapovi

#ljetujteutuzli

#odmoriubih

Panonika.ba