PONUDA ZA SPORTSKI DAN/IZLET/ČAS NA PANONICI

Poštovani profesori, nastavnici, učitelji i učiteljice, stiže nam jesen, a održavanje sportskog dana, izleta ili nastave na otvorenom prostoru i čistom zraku u prelijepom ambijentu Panonskih jezera i Slane Banje velike su prednosti za psihofizički razvoj djece u odnosu na zatvorene i zagušljive prostore sportskih dvorana i učionica. Osim atraktivnosti sadržaja i ljepote kompleksa slanih jezera, nadamo se da će vam to biti jedan od razloga da iskoristite prednosti naše ponude:
Ugostiteljstvo:
– restoran ”Panonski Lovac” na trećem Panonskom jezeru sa bogatom gastro ponudom i prelijepim enterijerom i ljetna bašta „Slapovi“ na prvom jezeru Panonike
Sportsko-rekreativni tereni u krugu kompleksa:
-otvoreni fitness centar sa 10 profesionalnih sprava,
-kros staze oko jezera pogodne za trčanje/jogging/kros,
-asfaltirane površine, pogodne za vožnju bicikla, rolanje, itd.
-teren za odbojku na pijesku
-dječiji zabavni park (uz doplatu).
Kultura-istorija:
-Arheološki park-“Sojeničko-Neolitsko naselje”, sa tematskim, kreativnim i praktičnim radionicama za grupe do 15 djece,
-Muzej ”Geološka postavka Pannonica”, sa mogućnošću gledanja filma.
Cjenovnik ponude po osobi (van ljetne sezone kupanja SEPTEMBAR-OKTOBAR):
SADRŽAJ PONUDE CIJENA
1.Mala porcija ćevapa+ sok 0,2 dcl + obilazak Arheološkog Parka i Geološke postavke. 7 KM
2.Hamburger + pomfrit + sok 0,2 dcl + obilazak Arheološkog Parka i Geološke postavke. 7 KM
3.Pileći file + pomfrit + sok 0,2 dcl + obilazak Arheološkog Parka i Geološke postavke. 7 KM
4.Obilazak Arheološkog Parka i Geološke postavke sa stručnim predavačem. 2 KM
Ukoliko želite varijantu ponude 1, 2 ili 3 molimo vas da nas o tome obavijestite najkasnije 2 dana ranije, dok za ponudu 4 izvršite dan ranije potvrdu vašeg dolaska !
BILO KOJU USLUGU DA ODABERETE, STOJIMO VAM NA USLUZI OKO DETALJNIJIH DOGOVORA, kontakt telefon 035/246 710, 246 711, e-mail – marketing@panonika.ba
Dječiji zabavni park ”Slana Banja” se nalazi uz samo Panonsko jezero, i pruža zabavu za djecu od 3 do 14 godina. Ulazak u Dječiji zabavni park se naplaćuje po cijeni od 1 KM/dijete, roditelji/staratelj/nastavnik ne plaća.
U ovom neobičnom zabavištu, koje ima oko kilometar asfaltnih staza, instalirane su razne sprave za zabavu – tobogani, ljuljaške, klackalice, trampoline, kućice za igru i ”gusarski brod”, te niz drugih sprava za igru. Iz sigurnosnih razloga, oko sprava su podloge od tartan gume i piljevine za ublažavanje eventualnih padova, ali i klupe za odmor roditelja/nastavnika.
U sklopu Panonskog jezera su Arheološki park- “Sojeničko-Neolitsko naselje” i muzej ”Geološka postavka Pannonica” koji oslikavaju historijski period grada Tuzle prije 5 hiljada godina i spektakularnu geološku prošlost tuzlanskog područja. Sojeničko naselje i Geološka postavka Pannonica predstavljaju kulturno-historijsko nasljeđe grada Tuzle, te kao takvo može izvrsno poslužiti u obrazovno-edukativne svrhe.
Geološka postavka na multimedijalni način (gledanje filma od 20 minuta) predstavlja spektakularnu geološku prošlost tuzlanskog kraja kroz pronađene fosilne ostatke morskih školjki i postavku raznih minerala i stijena.
Na jezeru postoji nekoliko sanitarnih čvorova koji se redovno održavaju uz svakodnevnu hemijsko-higijensku kontrolu.
Samo jezero je ograđeno i odvojeno od saobraćajnica tako da možete imati potpunu kontrolu nad vašim učenicima.
Na našoj web stranici www.panonika.ba i Facebook stranici ”Panonika Tuzla BiH”, možete pogledati naše reference.
Više o Arheološkom parku – “Sojeničko-Neolitsko naselje” možete pogledati na web stranici: https://panonikasojenice.ba/.
Više o muzeju ”Geološka postavka Pannonica” možete pogledati na web stranici: https://panonika.ba/muzej-geoloska-postavka-pannonica/.
Nadamo se Vašem dolasku te vam želimo prijatnu dobrodošlicu, ugodan boravak i dobar provod na Panonskim jezerima i u gradu Tuzla.
JKP Pannonica d.o.o. Tuzla